Αφήνουμε τον κόσμο να κρίνει τον απόλυτο λαϊκισμό τους, απαντά στο ΔΗΚΟ ο ΥΠΟΙΚ

Το ΔΗΚΟ συνεχίζει να λαϊκίζει τη στιγμή που η Κυβέρνηση έχει δαπανήσει €335 εκ. για κάλυψη ενοικίων και άλλων λειτουργικών εξόδων επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζομένων και πέραν των €700 εκ. για επιδότηση της εργασίας, απαντά στο κόμμα ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρει ότι “συνειδητά το ΔΗΚΟ ψεύδεται, αγνοώντας ότι μόνο η εφάπαξ στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχει ξεπεράσει τα δηλωμένα ενοίκια”.

Αναφέρει ακόμη πως το  ΔΗΚΟ, το οποίο καταψήφισε την επιδότηση των ενοικίων και των λειτουργικών δαπανών που έδωσε η Κυβέρνηση, “έχει το θράσος να κάνει υποδείξεις στην κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να ακολουθήσει τις προτάσεις του”.

“Οι προτάσεις του ήταν η μηδενική επιδότηση, με βάση την καταψήφιση του προϋπολογισμού. Επιπλέον, επειδή γίνεται επίκληση σε άλλες χώρες, να υπενθυμίσω ότι στην Κύπρο το πρόγραμμα δεν αφορά επιστρεπτέα ποσά όπως στις χώρες που επικαλείται το ΔΗΚΟ, που συνολικά τα χρήματα είναι περισσότερα. Αφήνουμε τον κόσμο να κρίνει τον απόλυτο λαϊκισμό τους”, αναφέρει ο Υπουργός.