ΥΠΠΑΝ :Επιβεβλημένη και όχι προεκλογική η αποπαγοποίηση θέσεων

Επιβεβλημένη, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι η αποπαγοποίηση θέσεων για αντικατάσταση αφυπηρετούντων και έγκαιρη στελέχωση των σχολείων.imagew

Σε ανακοίνωση – απάντηση σε δύο σχετικά με το θέμα δημοσιεύματα σήμερα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας διευκρινίζει ότι μεταξύ των θέσεων συγκαταλέγονται και 383 θέσεις εκπαιδευτικών. Δεν πρόκειται για νέες θέσεις, όπως αναφέρεται, αλλά η αποπαγοποίηση χρειάζεται για να αντικατασταθούν αφυπηρετούντες. «Είναι απολύτως απαραίτητες θέσεις για τη στελέχωση των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά».

Όσον αφορά τη χρονική στιγμή που συμβαίνει αυτό, το ΥΠΠΑΝ αναφέρει ότι δεν πρόκειται για κάποια δική του επιλογή ή της Κυβέρνησης. «Κάθε χρόνο χρειάζεται αποπαγοποίηση την ίδια χρονική περίοδο. Το γεγονός ότι ειδικά φέτος η Βουλή αναγκαστικά θα διακόψει τις εργασίες της λόγω εκλογών, καθιστά την ανάγκη  αποπαγοποίησης, αυτές τις μέρες, επιτακτική. Σε περίπτωση που τυχόν δεν αποπαγοποιηθούν οι απαραίτητες θέσεις τότε σε πολλά σχολεία θα υπάρχει τον Σεπτέμβριο έλλειψη εκπαιδευτικών».

Υπενθυμίζει επίσης ότι για την τρέχουσα σχολική χρονιά και έχοντας λάβει υπόψη τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας, για πρώτη φορά έγινε τόσο γρήγορα και ικανοποιητικά η στελέχωση και είχαμε θέσει ως στόχο να γίνεται κάθε χρόνο νωρίτερα  προκειμένου να εξελίσσεται όσο γίνεται ομαλότερα η έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας, χρειάζεται να αποπαγοποιηθούν οι θέσεις στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που έχουν γίνει γνωστές οι ανάγκες και στη συνέχεια να πληρωθούν έγκαιρα, για να είναι τα σχολεία μας έτοιμα για το σχολικό έτος 2021-22.