17 χρόνια μετά από το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου

17 χρόνια έχουν περάσει από το ιστορικό διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου με το οποίο καλούσε το λαό να απορρίψει το εκτρωματικό Tassos_Papadopoulosσχέδιο Ανάν.
Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του τονίζει:

“Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε είναι σήμερα το ιστορικό διάγγελμα του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρώην προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Τάσσου Παπαδόπουλου με το οποίο στις 7 Απριλίου 2004, κάλεσε τον λαό να απορρίψει το σχέδιο Ανάν. Όταν κάλεσε τον λαό να πει «ΟΧΙ» σε ένα άδικο σχέδιο, που απενοχοποιούσε και επιβράβευε την Τουρκία, που διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και υποθήκευε το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού.
«Παρέλαβα κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω ‘‘κοινότητα’’, χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα. Και όλα αυτά έναντι κενών, παραπλανητικών, δήθεν, προσδοκιών. Έναντι της ανεδαφικής ψευδαίσθησης ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Σε αυτές τις τέσσερις φράσεις συμπυκνώνεται η ουσία του κυπριακού και οι αγώνες όλων όσοι ύψωσαν εθνικό ανάστημα για να διασφαλιστεί η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου αποτελεί φάρο εθνικής αφύπνισης και αγωνιστικής αντίστασης, στα διχοτομικά σχέδια της Τουρκίας η οποία έχει αποθρασυνθεί εξαιτίας και της αποτυχημένης πολιτικής των υποχωρήσεων της δικής μας πλευράς.
Το διάγγελμα του Τάσσου Παπαδόπουλου αποτελεί πυξίδα, ενόψει και της επικείμενης Πενταμερούς Διάσκεψης προς την οποία οδεύουμε χωρίς την πρόσκληση  της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών να φαίνεται διατεθειμένος να επιτρέψει στην Τουρκία να προβάλει τη θέση για τη συνομοσπονδία των δύο Κρατών
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος στάθηκε όρθιος και προασπίστηκε τα εθνικά μας συμφέροντα, αψηφώντας τις απειλές εντός και εκτός Κύπρου εκείνων που άμεσα ή έμμεσα, στήριζαν και αποδέχονταν τις απαράδεκτες τουρκικές μεθοδεύσεις.
Το Δημοκρατικό Κόμμα παραμένει πιστό στην πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου.
Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί συνομοσπονδία δύο κρατών και κλείσιμο του Κυπριακού.
«Δεν μας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα, δεν μας τρομάζουν απειλές, δεν μας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Για εμάς εξακολουθούν να έχουν νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου τον οποίο αγωνιζόμαστε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη». Για εμάς η λύση του Κυπριακού περνά μέσα από την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.