Σύσκεψη Προέδρου με επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κύπρο, όπως διαμορφώνεται τις imagewτελευταίες ημέρες, θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα για τον κορωνοϊό, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί.

Τις δυο προηγούμενες ημέρες, δηλαδή τη Δευτέρα και την Τρίτη, καταγράφηκαν συνολικά τρεις θάνατοι ασθενών και διαγνώστηκαν πέραν των 500 κρουσμάτων κορωνοϊού κάθε ημέρα, με το ποσοστό θετικότητας να ξεπερνά το 1%. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με  COVID-19 εξακολουθεί να κυμαίνεται γύρω στους 200.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι δύο άτομα απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19. Παράλληλα εντοπίστηκαν 559 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test) και το ποσοστό θετικότητας ανήλθε σε 1,13%. Συνολικά, 205 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονταν, εκ των οποίων οι 46 σε σοβαρή κατάσταση.Τη Δευτέρα το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι απεβίωσε ένα άτομο από τη νόσο COVID-19 και εντοπίστηκαν 565 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), με τo ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 1,03%. Συνολικά 196 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονταν εκ των οποίων οι 47 σε σοβαρή κατάσταση.

Εξάλλου στις 09.30 το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου και στις 1015 Πρόεδρος Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τα Κεντρικά Γραφεία του ΟΑΥ. Στις 1115 θα επισκεφθεί το Εμβολιαστικό Κέντρο στον χώρο της Κρατικής Έκθεσης).