Απάντηση Θεοχάρους στον Γ.Γ.ΑΚΕΛ


Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους κάλεσε σήμερα τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ να απαντήσει από πού αντλεί την αισιοδοξία του για την πενταμερή.

Ανέφερε συγκεκριμένα:

“Θέλω να αναφερθώ στη δήλωση του Άντρου Κυπριανού, η οποία επαναλήφθηκε μερικές φορές, πως περιμένει ότι η Τουρκία θα γωνιαστεί στην Πενταμερή Σύνοδο της Γενεύης.
Δεν θεωρούμε τον κύριο Κυπριανού ούτε αφελή, ούτε άπειρο σε ότι αφορά αυτά τα ζητήματα.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είτε έχει τη διαβεβαίωση από την Άγκυρα ότι θα υποχωρήσει στη Γενεύη, σε επίπεδο Διζωνικής Δικοινοτικής Συνομοσπονδίας με πολιτική ισότητα – την οποία θα φροντίσουν να παρουσιάσουν στον λαό ως ΔΔΟ με καλό περιεχόμενο – είτε δεν μπορεί να αναγνώσει τις στάσεις όλων των άλλων εμπλεκομένων και διαπλεκομένων στο Κυπριακό – της ΕΕ, του Η.Β, των ΗΠΑ, του ΟΗΕ, της Γαλλίας και της Γερμανίας – οι οποίοι τάχαμου θέλουν να υπάρξει λύση στη βάση της ΔΔΟ.
Θεωρούμε πάρα πολύ παράξενη τη στάση αυτή του κυρίου Κυπριανού και καλό είναι να μας διευκρινίσει επιτέλους από πού αντλεί όλη αυτή την αισιοδοξία δεδομένου ότι η Τουρκία δείχνει ξεκάθαρα τους στόχους της και θα τους υλοποιήσει.”