Διάσκεψη για Κυπριακό, EastMed και Συμβούλιο ΕΕ, συζήτησαν τηλεφωνικώς ΠτΔ – Μητσοτάκης


 imagewΗ Άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25 Μαρτίου, ο σχεδιασμός υλοποίησης του EastMed βρέθηκαν στο επίκεντρο της μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, έγινε αλληλοενημέρωση ενόψει της σύγκλησης από τον ΓΓ των ΗΕ, της άτυπης διάσκεψης για την Κύπρο, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, στις 27 – 29 Απριλίου, καθώς και υπό το φως της επίσκεψης της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ, στην Κύπρο και ακολούθως στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε, πως οι κ. Αναστασιάδης και Μητσοτάκης αντάλλαξαν απόψεις και συμφώνησαν, επίσης, για τις από κοινού δράσεις που θα αναληφθούν ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες στις 25 Μαρτίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνει στη δήλωση του πως αναφορικά με τα δημοσιεύματα για τους σχεδιασμούς υλοποίησης του αγωγού EastMed, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας βεβαίωσε πως καμία πλευρά ήγειρε θέμα ματαίωσης της κατασκευής του έργου, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και διευκρίνισε ότι οι διμερείς συζητήσεις με την Αίγυπτο αφορούν το ενδεχόμενο κατασκευής συμπληρωματικού αγωγού για την προμήθεια στην Ελλάδα, φυσικού αερίου από την Αίγυπτο.

Τέλος, καταλήγει ο κ. Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού για να συμμετάσχει στους εορτασμούς, που θα γίνουν στην Αθήνα, στις 24 και 25 Μαρτίου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.