Αλληλεγγύη:Αντίσταση στις μεθοδεύσεις Αβέρωφ- ΑΚΕΛ

Το Κίνημα Αλληλεγγύη με ανακοίνωση του αναφέρει ότι επιβάλλεται imagewσύσταση μετώπου εθνικής σωτηρίας για αντίσταση στις μεθοδεύσεις Αβέρωφ- ΑΚΕΛ και ότι δεν θα επιτραπεί η   κατάργηση της ΚΔ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

“Δεν έχει κανένα νόημα πια να διαχωρίζουμε τα κόμματα και τον λαό σε υποστηρικτές και αντιτιθέμενους στην «ΔΔΟ με Πολιτική Ισότητα».
Είναι ξεκάθαρο, είναι αυταπόδεικτο, είναι γεγονός μη επιδεχόμενο οιασδήποτε αμφισβήτησης ότι η «ΔΔΟ με Πολιτική Ισότητα» έχει εκπνεύσει. Τόσο για την Τουρκία όσο και για τον Αβέρωφ Νεοφύτου και το ΑΚΕΛ που την λάτρεψαν και με την εμμονή τους σε συνεχείς υποχωρήσεις, με πολιτικές εξευμενισμού, κατευνασμού και υποβάθμισης της ΚΔ, μας οδήγησαν σε σημείο να μας απειλούν ότι αν δεν πάμε στην πενταμερή, αυτό θα είναι το τέλος.
Ακόμη και αν αυτό ισχύει, τα κόμματα που φέρουν ακεραία την ευθύνη είναι αυτά που κυβερνούν τα τελευταία 13 χρόνια και εν αγαστή συνεργασία, μας οδήγησαν στην τραγική σημερινή κατάσταση.
Αυτοί που μέχρι σήμερα στήριζαν μανιωδώς την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, τώρα  επιχειρούν να πείσουν τον λαό ότι είτε αποδεχόμαστε λύση “αποκεντρωμένης χαλαρής συνομοσπονδίας με κυριαρχική ισότητα δύο Community States”, είτε μας παίρνει το τσουνάμι.
Επιχειρούν να επιρρίψουν ευθύνες σε όλους τους Έλληνες πατριώτες αυτού του τόπου αλλά όχι στους εαυτούς τους, που προσκυνούν στα κατεχόμενα και στην Άγκυρα τις κατοχικές αρχές, που εναγκαλίζονται τους κατακτητές και τους προσφέρουν γην και ύδωρ χωρίς να έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον λαό. Ο λαός τους είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στις μεθοδεύσεις τους αλλά το αγνοούν.
Γι` αυτό η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων, παίρνει ξανά την πρωτοβουλία και απευθύνεται σε όσους αντιτίθενται στις μεθοδεύσεις Αβέρωφ – ΑΚΕΛ και κυβέρνησης για την αποδοχή των όρων της Τουρκίας και τον εκτουρκισμό της πατρίδας μας, στην σύμπτυξη μετώπου εθνικής σωτηρίας. Με μοναδικό στόχο την απελευθέρωση και μοναδικό όρο την προσήλωση σ’ αυτόν τον στόχο.
Η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων θα καλέσει και δια επιστολής σε συνάντηση την επόμενη βδομάδα, τις δυνάμεις που αντιτίθενται στο μέτωπο Αβέρωφ-ΑΚΕΛ. Ενόψει της επικίνδυνης πενταμερούς θεωρούμε πως επιβάλλεται η σύμπτυξη μετώπου εθνικής σωτήριας με όσους διαφωνούν με την επιχειρούμενη παράδοση στην Τουρκία.
Στόχος να προταχθεί ότι το κυπριακό είναι πρόβλημα παράνομης εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και ότι η μοναδική βιώσιμη λύση είναι η αποχώρηση του κατοχικού στρατού και των εποίκων, η κατάργηση των εγγυήσεων, η επιστροφή των προσφύγων και των περιουσιών και η δημιουργία ενός κανονικού ευρωπαϊκού κράτους στην Κύπρο όπου όλοι οι Κύπριοι θα συμβιώνουν υπό καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας σε όλη την επικράτεια της Κύπρου.
Για ακόμη μια φορά η Αλληλεγγύη – Κίνημα Ελλήνων θα μπει στην πρωτοπορία του αγώνα για λευτεριά και επιστροφή.”