Η ΕΔΕΚ για τη σύλληψη Ζολώτα και το σκάνδαλο της Focus

“Η σύλληψη του Μιχάλη Ζολώτα επαναφέρει στο προσκήνιο το πολύκροτο σκάνδαλο της Focus και τις αδιαφανείς δοσοληψίες των ηγεσιών ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ με εκείνους τους οικονομικούς παράγοντες και κύκλους οι οποίοι ευθύνονται για την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και κατ’ επέκταση της κυπριακής οικονομίας.”

Τα πιο πάνω αναφέρει η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της και προσθέτει:
“Αναμένουμε στο πλαίσιο της διαφάνειας και της κάθαρσης, να μας ενημερώσουν οι αρμόδιες αρχές της Κύπρου που βρίσκεται η υπόθεση διερεύνησης για τα 50 εκατομμύρια της Focus και ποια ανταλλάγματα και εξυπηρετήσεις ανέλαβαν όσοι πήραν τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις το 2008 από τους κύριους Ζολώτα και Βγενόπουλο.
Ευχόμαστε πως η σύλληψη Ζολώτα θα είναι η αρχή της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης Focus και όχι η ταφόπλακα για να κρυφτεί ακόμα ένα σκάνδαλο στα συρτάρια των αρμόδιων υπηρεσιών.
Όσοι ευθύνονται για την αφαίμαξη των αποταμιεύσεων των πολιτών στην Λαϊκή και την Τρ. Κύπρου και την απορρόφηση των αξιογράφων, αλλά και όσοι συνέβαλαν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας πρέπει, επιτέλους, να προσαχθούν, ενώπιον της δικαιοσύνης.”