Αποσύρονται από την αγορά ψητές πιπεριές parilla

Την άμεση ανάκληση και απόσυρση από την κυπριακή αγορά ψητών κόκκινων και κίτρινων πιπεριών parilla, στις οποίες έχει εντοπιστεί μη imagewεγκεκριμένο φυτοφάρμακο, ζήτησαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.

Με σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σύμφωνα με την οποία, το συγκεκριμένο τρόφιμο, μετά από εργαστηριακό έλεγχο που έγινε στη Φιλανδία, διαπιστώθηκε ότι περιέχει το μη επιτρεπόμενο φυτοφάρμακο “Chlorpyriphos” σε συγκέντρωση μεγαλύτερη των αποδεκτών ορίων που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Πρόκειται για ψητές κόκκινες πιπεριές και κίτρινες πιπεριές parrilla (Grilled Red & Yellow Peppers Parrilla – Slices) που διατίθεται με την εμπορική επωνυμία Ardo σε συσκευασία βάρους ενός κιλού. Ο γραμμοκώδικας του τροφίμου είναι 5411361017708 και ο αριθμός της παρτίδας 710271, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 03/2023.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την επιχείρηση τροφίμων που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλης της ποσότητας των συγκεκριμένων παρτίδων, αναφέρεται. Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων του τροφίμου να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.