Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές μετά τον σεισμό που σημειώθηκε το απόγευμα στην Κύπρο

Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε το απόγευμα στην Κύπρο.

imagewΟύτε η Αστυνομία ούτε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου  έλαβαν οποιαδήποτε αναφορά ή κλήση μέχρι αυτή τη στιγμή που να αφορά το σεισμό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, η ώρα 16:27 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Δασάκι Άχνας, 18 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Λάρνακας και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα.

Εγινε έντονα αισθητός στην επικεντρική περιοχή, στην επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου.

Ο σεισμός έγινε επίσης αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

Ανακοίνωση Σεισμολογικού Κέντρου

Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη και ώρα 16:27 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=5.0 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο σεισμός είχε επίκεντρο κοντά στο Δασάκι Άχνας, 18 χιλιόμετρα βορειο-ανατολικά της Λάρνακας και εστιακό βάθος 55 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους του. Έγινε έντονα αισθητός στην επικεντρική περιοχή, στην επαρχία Λάρνακας, Αμμοχώστου, Λευκωσίας και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αντιληπτός στη Συρία, Λίβανο, Ισραήλ και Τουρκία.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.