Μητσοτάκης: Προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο, αν δεν συμφωνήσουμε με Τουρκία

imagew«Πάντα έτεινα χείρα φιλίας προς την Τουρκία. Και πάντα προέτρεπα τον Πρόεδρο Eρντογάν να καθίσουμε και να συζητήσουμε την κύρια διαφορά μας, που είναι η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας», τονίζει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Monocle.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι οι διαφορές Ελλάδας-Τουρκίας επηρεάζουν τη σχέση της Άγκυρας με την Ευρώπη και εκτίμησε ότι για αυτό τον λόγο η Ευρώπη έλαβε την απόφαση να επιβάλει επιπρόσθετα μέτρα στην Τουρκία, σχετικά με τις παράνομες γεωτρήσεις και τις παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο. «Υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση πως η Τουρκία συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που δεν συμβάλλει στην προώθηση της ειρήνης και της φιλίας στην περιοχή», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Σχολιάζοντας την έναρξη των διερευνητικών επαφών, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την άποψη ότι η διαφορά για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μπορεί να επιλυθεί και πρόσθεσε ότι σε διαφορετική περίπτωση «μπορούμε να προσφύγουμε στο Διεθνές Δικαστήριο. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των διεθνών δικαστηρίων».