Υποχωρεί την Παρασκευή η ψυχρή αέρια μάζα

Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή, η οποία υποχωρεί σταδιακά από την Πέμπτη. Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 13 εκατοστά.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να χιονίζει κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη στα ανατολικά, ταραγμένη στα νότια, αλλά κυματώδης στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 4 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 6 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 8 στα δυτικά παράλια και γύρω στους μείον 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι σχετικά ψυχρός, ενώ νωρίς το πρωί τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, στα υπήνεμα ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι κυματώδης, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, αλλά μέχρι ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά ο παγετός θα παραμείνει, όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ψυχρός. Στα ορεινά, στα ημιορεινά και πιθανό σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού θα σχηματιστεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια νότιοι, ασθενείς, 3 μποφόρ, αλλά παροδικά στα δυτικά και στα νοτιοανατολικά παράλια μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη στα νότια, αλλά λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Πέμπτη, για να κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Το Σάββατο,  ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία  θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 12°C 7°C 74%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 13°C 9°C 72%
Λεμεσός: 15°C 8°C 54%
Αεροδρόμιο Πάφου: 14°C 8°C 64%
Φρέναρος: 14°C 8°C 65%
Πρόδρομος: 4°C -1°C 100%
Πόλις Χρυσοχούς: 15°C 9°C 61%