Έντονες επικρίσεις Αδούλωτης Κερύνειας κατά του Χάρη Γεωργιάδη

Την έντονη αντίδραση της «Αδούλωτης Κερύνειας» προκάλεσαν αναφορές του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΣΥ Χάρη Γεωργιάδη για το προσφυγικό. Σε ανακοίνωση το σωματείο αναφέρει ότι  πρόκειται για «πεφωτισμένη διαπίστωση του Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος έθαψε τους πρόσφυγες, σημειώνοντας, ευγενικώ τω τρόπω ότι «φύγαμε», και διαγράφει τις κατεχόμενες περιουσίες  μας επειδή λεηλατήθηκαν και βεβηλώθηκαν από ξένους σφετεριστές».

«Το θάψιμο τον προσφύγων και η διαγραφή των κατεχομένων περιουσιών μας  είναι κάτι που πρέπει να χωνευτεί , διότι αυτό απαιτεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο έγινε η εισβολή και η κατοχή των εδαφών μας. Το προσφυγικό και οι κατεχόμενες περιουσίες μας είναι το τελευταίο εμπόδιο για να ολοκληρωθεί το έγκλημα σε βάρος μας που διαπράχθηκε το 1974  και πρέπει να μπει και αυτό το εμπόδιο στη διαδικασία  χώνεψης» αναφέρεται.

«Πουθενά δεν έχουν πάει οι πρόσφυγες κ. Χάρη Γεωργιάδη. Εδώ είμαστε  οι πρόσφυγες και  αυξανόμαστε. 200000 είμασταν τότε , σήμερα είμαστε με τους απογόνους μας νόμιμους κληρονόμους των κατεχομένων περιουσιών, 310000 και», αναφέρει η «Αδούλωτη Κερύνεια».

Προσθέτει πως οι πρόσφυγες συμπεριφέρθηκαν μέχρι σήμερα με δημοκρατικότητα και μεγάλο σεβασμό στην ελεύθερη πατρίδα, και έχουν μπουχτίσει, «καταπίνοντας πολλά, στα 46 αυτά χρόνια στις ελεύθερες περιοχές και ζητούμε  από όλους σε καρέκλες εξουσίας, να μας σεβαστούν και να αναλάβουν σε ό,τι αφορά τη λύση του Κυπριακού, τις ευθύνες τους έναντι μας». «Μια και μονολιθική είναι η θέση των προσφύγων στο Κυπριακό. Να ελευθερωθεί η κατεχόμενη Κύπρος και να επιστρέψουμε όλοι πίσω», αναφέρει.