Επεισόδια στο κέντρο μεταναστών Πουρνάρα

imagewΕπεισόδια μεταξύ μεταναστών ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων «Πουρνάρα», στην Κοκκινοτριμιθιά.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος της Αστυνομίας, δύο ομάδες μεταναστών από διαφορετικές εθνικότητες διαπληκτίστηκαν, με τον λόγο του διαπληκτισμού τους να μην έχει γίνει ακόμα γνωστός.

Κατά τη συμπλοκή τους οι εμπλεκόμενοι έφεραν σιδερολοστούς και έριχναν πέτρες.

Σημειώνεται ότι 35 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ 24 εξ αυτών διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στο μεταξύ, 21 πρόσωπα έχουν λάβει ήδη εξιτήριο.

Τα επεισόδια έληξαν μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, ενώ οι έρευνες της συνεχίζονται.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, σε σχέση με τα επεισόδια, το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν τόσο από την πανδημία όσο και από τις συνεχιζόμενες μεταναστευτικές ροές, τόσο το ίδιο όσο και οι υπηρεσίες του καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες διαχείρισης των συνεχιζόμενων παράτυπων αφίξεων μεταναστών, κυρίως από τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, που προέρχονται από την Τουρκία.

Όπως σημειώνει «είναι γεγονός ότι σήμερα το Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και φιλοξενεί πέραν των 1.500 ατόμων είτε σε καραντίνες είτε στο κυρίως Κέντρο».

Αναφέρει ακόμα ότι «αυτοί οι αριθμοί σε συνάρτηση με την απαγόρευση εξόδου, που το διάταγμα λοιμοκάθαρσης επιβάλλει, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα», συμπληρώνοντας ωστόσο πως «με κανένα τρόπο δεν δικαιολογούνται τα επεισόδια που ξέσπασαν ψες μεταξύ Σύρων και Αφρικανών, από τα οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μεταναστών, αλλά και μεγάλες ζημιές στο Κέντρο».