Κατεχόμενα: Επεισόδια στην εκδήλωση των Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές

Ένταση και αντιπαράθεση με σπρωξίματα και λεκτικές επιθέσεις μεταξύ Τ/κ εργαζομένων στις ελεύθερες περιοχές και «αστυνομικών» προκλήθηκε έξω από την ψευδοβουλή, όπου κατέληξε η πορεία των εργαζομένων που για ακόμη μια φορά διαμαρτύρονται στα κατεχόμενα για τα περιοριστικά μέτρα που τους αποτρέπουν να προσέλθουν στις δουλειές τους στις ελεύθερες περιοχές.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ιστοσελίδες, οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό πάρκο στην κατεχόμενη Λευκωσία, ζήτησαν να συναντηθούν με τον ψευδοπρωθυπουργό Σανέρ λαμβάνοντας ως απάντηση πως η συνάντηση θα γίνει εάν δεν πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη για σήμερα πορεία διαμαρτυρίας.

Στην συνέχεια πορεύτηκαν προς την ψευδοβουλή, όπου ήταν ο κ. Σανέρ καθώς σήμερα έχει ολομέλεια, αλλά ανακόπηκαν από ισχυρή «αστυνομική δύναμη» σε κλοιό, πριν την είσοδο του κτιρίου. Εκεί υπήρξε διαπληκτισμός, ένταση, λεκτικές επιθέσεις, σπρωξίματα και ένας εργάτης λιποθύμησε με αποτέλεσμα να κληθεί επιτόπου ασθενοφόρο για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.

Μετά από αυτό, ο ψευδοπρωθυπουργός Ερσάν Σανέρ δέχθηκε μια αντιπροσωπεία των εργαζομένων σε συνάντηση στο γραφείο του εντός της «βουλής».

Σύμφωνα με δήλωση επικεφαλής της συντεχνίας που έχουν δημιουργήσει με την ονομασία «Τ/κ εργαζόμενοί στο νότο», ζητούν να ισχύει και γι’ αυτούς ό,τι έχει καθορισθεί για τους Τ/κ που εργάζονται στις Βρετανικές Βάσεις και την Πύλα. Με δεδομένο ότι κατά το  lockdown στις ελεύθερες περιοχές, ο κατασκευαστικός τομέας είναι ανοικτός και μπορούν οι ίδιοι να εργαστούν στα εργοτάξια ή επιχειρήσεις που εντάσσονται στον τομέα αυτό, ζητούν επαναφορά στο καθεστώς των διελεύσεων με αρνητικό PCR κάθε 72 ώρες.

Ενώ η συνάντηση με τον κ. Σανέρ βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη, η πληροφορία ότι ο ψευδοπρωθυπουργός ζητεί λίστα με τα ονόματα των τ/κ εργαζόμενων στις ελεύθερες περιοχές, προκάλεσε νέα αντίδραση από τους εργαζόμενους έξω από το κτίριο της  ψευδοβουλής, που το εξέλαβαν ως «δούλεμα» και «παιχνίδι με τον χρόνο».

Έξω από την ψευδοβουλή οι Τ/κ εργαζόμενοι φώναζαν «Μόνο να κάνετε καβγά για τις καρέκλες είστε ικανοί». Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκατοντάδες Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές, ενώ δεκάδες φέρονται να είναι και οι «αστυνομικοί» στον κλοιό έξω από την «βουλή».