Καμιά παρέκκλιση στην υπόθεση με τον Σαουδάραβα, λέει το δικηγορικό γραφείο Λ. Παπαφιλίππου & ΣΙΑ


 
Το δικηγορικό γραφείο Λ. Παπαφιλίππου & ΣΙΑ ΔΕΠΕ λέει ότι συμπλήρωσε αυστηρά νομικό έργο, στο πλαίσιο της κυπριακής νομοθεσίας, χωρίς καμία παρέκκλιση, σε σχέση με υπόθεση πολιτογράφησης οικογένειας Σαουδαράβων, την οποία εκπροσώπησε για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι οικονομικές και επενδυτικές συμβουλές καταρτίστηκαν από μη νομικό οίκο και όχι από το γραφείο μας, προστίθεται.

Αναφορικά με τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Πολίτης», στο πλαίσιο της οποίας γίνεται μεταξύ άλλων αναφορά στη γνωστή υπόθεση οικογένειας Σαουδαράβων που απέκτησαν κυπριακή ιθαγένεια, το δικηγορικό γραφείο Λ. Παπαφιλίππου & ΣΙΑ ΔΕΠΕ, αναφέρει ότι θεωρεί ως «ατυχή την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ιδρυτή του γραφείου μας, Λουκή Παπαφιλίππου και την επιλογή της, στη παρούσα χρονική στιγμή».

«Το γραφείο αναγκάζεται να απαντήσει το ίδιο στις προεδρικές αναφορές, δεδομένου ότι αυτό εκπροσωπούσε τα υπό αναφορά άτομα, για κάποιο χρονικό διάστημα» συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το γραφείο μας συμπλήρωσε αυστηρά νομικό έργο, στο πλαίσιο της κυπριακής νομοθεσίας, χωρίς καμία παρέκκλιση».

«Οι οικονομικές και επενδυτικές συμβουλές, περιλαμβανομένων και των επιλογών ακινήτων, καταρτίστηκαν από μη νομικό οίκο και όχι από το γραφείο μας» προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης ότι ο τερματισμός της παροχής υπηρεσιών προς τα υπό αναφορά πρόσωπα, προέκυψε μετά από την κοινοποίηση της αλληλογραφίας του δικηγορικού γραφείου με το Υπουργείο Εσωτερικών. «Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, η κυπριακή νομοθεσία δεν αναγνωρίζει τη πολυγαμία και συνεπώς οι έτεροι σύζυγοι δεν είχαν δικαίωμα πολιτογράφησης χωρίς επιπρόσθετη επένδυση» συμπληρώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, τον χειρισμό των εν λόγω υποθέσεων των ετέρων συζύγων, ανέλαβε άλλο δικηγορικό γραφείο, το οποίο δεν έτυχε αναφοράς στο πόρισμα Καλογήρου, καταλήγει η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Λ. Παπαφιλίππου & ΣΙΑ ΔΕΠΕ.

Στην συνέντευξή του στον «Πολίτη της Κυριακής» και ερωτηθείς σχετικά με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και κατά πόσο υπήρξαν λάθη εκ μέρους του, όπως για παράδειγμα στο ταξίδι με τον Σαουδάραβα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης απάντησε, λέγοντας: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Ουδέποτε υπήρξα δικηγόρος του. Ήταν ο Λουκής Παπαφιλίππου και αργότερα ο Χρήστος Πατσαλίδης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρεται στη ναύλωση αεροπλάνων και στον τρόπο με τον οποίο επωφελήθηκε το κράτος από τον Σαουδάραβα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν επέτρεψε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, ενώ εξοικονομήθηκαν χρήματα για το κράτος. Αναφέρει επίσης ότι το πόρισμα Καλογήρου για την υπηκοότητα των Σαουδαράβων λέει ότι «ορθώς δόθηκαν» και ότι «υπήρξαν κάποιες παραβιάσεις π.χ. ότι δεν έμεναν μονίμως ή για τη δεύτερη σύζυγο».