Υπ.Παιδείας:Δεν θα διεξαχθούν γραπτές εξετάσεις σε Λύκεια και Τεχνικές Σχολές τον Ιανουάριο

 

imagewΤο Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά την απόφαση της Κυβέρνησης και την εφαρμογή από αύριο πρόσθετων προστατευτικών μέτρων έναντι της πανδημίας, αποφάσισε όπως μη διεξαχθούν οι γραπτές εξετάσεις που προγραμματίζονταν στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές τον Ιανουάριο.

Το Υπουργείο σημειώνει ότι όσον αφορά στην αξιολόγηση των μαθητών/τριών της Α’ και της Β’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών για το πρώτο τετράμηνο, ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η σχετική διαδικασία και θα κοινοποιηθεί μόνο το μέρος εκείνο που αφορά στην «προφορική αξιολόγηση» από τους εκπαιδευτικούς, ενώ η συνολική αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του δευτέρου τετραμήνου, σύμφωνα και με τις πρόνοιες των Κανονισμών.

Για την απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται, ελήφθησαν υπόψη και οι απόψεις που κατατέθηκαν σε χτεσινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργού με τη Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ και της ΟΛΤΕΚ.

«Παρά το ότι θα ήταν δυνατόν να γίνονταν εξετάσεις, λαμβάνοντας και τα ενδεικνυόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας όπως θα γίνει με άλλες εξετάσεις που θα διεξαχθούν σε αυτή την περίοδο και παρά το ότι το Υπουργείο λαμβάνει υπόψη το ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν ήδη προετοιμαστεί για τη γραπτή αξιολόγηση στο τέλος του τετραμήνου, κρίθηκε προτιμότερο να μη γίνουν τώρα εξετάσεις, εφόσον υπάρχει η ευχέρεια της εξεταστικής περιόδου στο τέλος του  δευτέρου τετραμήνου», σημειώνεται.

Ανταποκρινόμενος εξάλλου σε αίτημα των οργανωμένων γονέων, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο και παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της διδασκαλίας και θα διαμορφώσει αναλόγως και τα κριτήρια της αξιολόγησης για τη φετινή σχολική χρονιά, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται λόγω της εφαρμογής μέτρων υγειονομικής προστασίας.

Όλα τα άλλα απορρέοντα ζητήματα, προστίθεται, θα συζητηθούν και στη συνέχεια, ενώ θα δοθούν από τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου και οι απαραίτητες σχετικές οδηγίες στα σχολεία.