Στάνισλαβ Οσάτσι: Διεύρυνση των σχέσεων με την Κύπρο σε όλους τους τομείς επιθυμεί η Ρωσία

Διεύρυνση των σχέσεων με την Κύπρο σε όλους τους τομείς επιθυμεί η Ρωσία ενόψει και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Ρώσος Πρέσβης στη Λευκωσία Στάνισλαβ Οσάτσι.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ – ΠΡΕΣΒΗΣ ΡΩΣΙΑΣ STANISLAV OSADCHIY

Ο κ. Οσάτσι έγινε σήμερα δεκτός στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη σε μια συνάντηση προπαρασκευαστικού χαρακτήρα ενόψει του ταξιδιού του Προέδρου στη Ρωσία τέλος του μήνα.

«Συζητήσαμε λεπτομέρειες της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Μόσχα, διάφορα οργανωτικά και τεχνικά θέματα, αλλά και το τι συμφωνίες θα υπογραφούν», δήλωσε εξερχόμενος από το Προεδρικό ο Ρώσος Πρέσβης.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποια αναμένονται να είναι τα σημαντικά θέματα της επίσκεψης, ο κ. Οσάτσι είπε ότι πολλά είναι τα σημαντικά θέματα, σημείωσε ωστόσο δεν μπορεί να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες καθώς δεν είναι καλό εκ των προτέρων να αναφερθεί κάτι συγκεκριμένο. «Όμως, έχουν ετοιμαστεί συμφωνίες σε διάφορους τομείς και νομίζω ότι η επίσκεψη θα έχει μεγάλη σημασία και για τη Ρωσία και για την Κύπρο, έχοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση διεθνώς», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν η επίσκεψη θα αποκαταστήσει και τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, απαλείφοντας και τις όποιες σκιές υπήρξαν στο πρόσφατο παρελθόν, ο Ρώσος Πρέσβης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ποτέ η Ρωσία δεν είχε με την Κύπρο πολλά προβλήματα και πως ως εκ τούτου η επίσκεψη του ΠτΔ στη Μόσχα θα είναι επιτυχής.

Σε ερώτηση αν η Ρωσία αναμένει κάτι συγκεκριμένο από την Κύπρο δεδομένων και των πιέσεων που δέχεται λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία, ο κ. Οσάτσι είπε ότι η Ρωσία επιθυμεί διεύρυνση των σχέσεων σε όλους τους τομείς και πως και οι συμφωνίες που θα υπογραφούν θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. «Πραγματικά οι σχέσεις με την Κύπρο αναπτύσσονται και στον πολιτικό και στον πολιτιστικό τομέα, όπως και στον οικονομικό τομέα και αναμένουμε απλώς διεύρυνση αυτών των σχέσεων», σημείωσε.