Σιζόπουλος: Αγωνιζόμαστε για αναβάθμιση του ΓεΣΥ

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές στρεβλώσεις όσον αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας με αποτέλεσμα αντί να αναβαθμίζεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, να υποβαθμίζεται η προσφερόμενη περίθαλψη προς τους πάσχοντες συνάνθρωπους μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι «θα αγωνιστούμε όσο μπορούμε για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχονται στο πλαίσιο του ΓεΣΥ».

Αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της, Μαρίνο Σιζόπουλο, πραγματοποίησαν το πρωί την καθιερωμένη τους επίσκεψη στο νοσοκομείο Λεμεσού για να παραδώσουν δώρα και βασιλόπιττες στο προσωπικό του νοσηλευτηρίου.  Η επίσκεψη περιορίστηκε στο προαύλιο του κρατικού νοσηλευτήριο, λόγω των μέτρων.

Σε δηλώσεις του στη διάρκεια της καθιερωμένης Χριστουγεννιάτικης επίσκεψης στο νοσοκομείο Λεμεσού και ερωτηθείς για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2021, ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε ότι δεν αρκεί μόνο να υπάρχει έγκριση του προϋπολογισμού,  πρέπει να υπάρχει  βελτίωση των συνθηκών των ιατρικών υπηρεσιών που προσφέρονται μέσω ΓεΣΥ.

«Αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε και τις συνθήκες που προσφέρονται, ιατρικές και όχι μόνο υπηρεσίες, στους πάσχοντες συνανθρώπους μας  στο πλαίσιο του ΓεΣΥ χωρίς να αλλοιώνεται η νομοθεσία, αλλά να βελτιώνεται η φιλοσοφία και να τηρείται στην πράξη, γιατί δυστυχώς πρέπει να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές στρεβλώσεις όσον φορά την εφαρμογή της νομοθεσίας με αποτέλεσμα αντί να αναβαθμίζεται, σε ορισμένες περιπτώσεις, να υποβαθμίζεται η προσφερόμενη περίθαλψη. Για αυτό και θα αγωνιστούμε όσο μπορούμε για την αναβάθμιση της προσφερόμενης περίθαλψης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Σε ότι αφορά τη Χριστουγεννιάτικη επίσκεψη  στο νοσοκομείο Λεμεσού, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι γίνεται σε διαφορετικές συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου. Για μια ακόμη φορά από πλευράς ΕΔΕΚ με αυτή μας την κίνηση θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τη διεύθυνση, το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του νοσοκομείου Λεμεσού και όχι μόνο για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους πάσχοντες συνάνθρωπους μας» ανέφερε.

Διαβεβαίωσε δε ότι «ως ΕΔΕΚ θα συνεχίζουμε να ήμαστε δίπλα τους στην καθημερινότητα τους, στα προβλήματα τους  γιατί ακριβώς το επίπεδο της προσφερόμενης περίθαλψης στους συμπατριώτες μας σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το περιβάλλον μέσα στο οποίο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ασκούν αυτό το λειτούργημα».

Από πλευράς του ο διευθυντής του νοσοκομείου, Χρίστος Νικολάου, ευχαρίστησε την ΕΔΕΚ και το Μαρίνο Σιζόπουλο για τη στήριξη και τις επισκέψεις τους στο κρατικό νοσηλευτήριο. «Ευχόμαστε την επόμενη χρονιά να είμαστε πολύ καλύτερα ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις επισκέψεις και εντός του νοσοκομείου. Θέλω να τους ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την εδώ παρουσία τους» ανέφερε ο κ. Νικολάου. Ο Πρόεδρος και αντιπροσωπεία της ΕΔΕΚ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλα τα νοσοκομεία της Κύπρου.