Μεσίστιες για 40 μέρες οι σημαίες στο Δήμο Αγίας Νάπας μετά τον θάνατο του Δημοτικού Μηχανικού

imagewΜεσίστιες για 40 μέρες θα κυματίζουν οι σημαίες στο Δήμο Αγίας Νάπας μετά τον αδόκητο θάνατο του Δημοτικού Μηχανικού Αθου Γεωργίου σε ηλικίας 61 ετών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «ο Αθως Γεωργίου ηλικίας 61 ετών, απεβίωσε σήμερα Παρασκευή από την ασθένεια Covid-19. Ηταν νυμφευμένος και πατέρας επτά παιδιών, διετέλεσε για 32 χρόνια Δημοτικός Μηχανικός ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ασκούσε παράλληλα τα καθήκοντα του αναπληρωτή Δημοτικού Γραμματέα».

Σε έκτακτη συνεδρία του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας αποφάσισε «την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων – εργασιών του Δήμου Αγίας Νάπας για σήμερα Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, ενώ όλες οι σημαίες που βρίσκονται σε δημόσια κτήρια και σε σημαντικά σημεία αναφοράς του Δήμου Αγίας Νάπας, θα κυματίζουν μεσίστιες για 40 μέρες. Η κηδεία του Αθου Γεωργίου θα τελεστεί με δημοτική δαπάνη» σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Αγίας Νάπας «εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την συμπαράστασή τους στην οικογένειά του εκλιπόντος».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ εκφράζει το συγκλονισμό της για τον απρόσμενο θάνατο του Αγαθοκλή Γεωργίου, Δημοτικού Μηχανικού Δήμου Αγ. Νάπας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρει ότι «ο μακαριστός Αγαθοκλής Γεωργίου ήταν γνωστός ως Άθως, ήταν 61 χρόνων και προσλήφθηκε στο Δήμο Αγ. Νάπας στη θέση του Δημοτικού Μηχανικού το 1988 και έκτοτε υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια εντιμότητα και εργατικότητα, ενώ το τελευταίο διάστημα εκτελούσε και χρέη Αναπληρωτή Δημοτικού Γραμματέα».

Όπως σημειώνει «έζησε από πρώτο χέρι την τρομερή οικοδομική ανάπτυξη, που ο Δήμος έδειξε τα 32 χρόνια, που τον υπηρέτησε και σίγουρα η συμβολή του ως ο επικεφαλής της τεχνικής υπηρεσίας ήταν καθοριστικότατη», ενώ προσθέτει ότι «όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ σαν πιστός στρατιώτης και πάντα έθετε τον εαυτό στη διάθεση της συντεχνίας και πάντοτε πρόθυμος να συμβάλει με τις γνώσεις και απόψεις του στην διαμόρφωση σωστών θέσεων  από μέρους της συντεχνίας».

«Με θαυμαστό ζήλο και αγάπη», συνεχίζει, «υπηρέτησε και την οικογένεια του και ευτύχησε μαζί με τη γυναίκα του Μαρία να αποκτήσουν 7 παιδιά, δημιουργώντας μια πολύτεκνη οικογένεια δείγμα γραφής της αστείρευτης αγάπης του προς τα παιδιά».