Ο Αντώνης Αντωνίου νέος πρόεδρος της ΟΕΒ

aantoniou-700x430Νέος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) , μετά από εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και στις οποίες συμμετείχαν τα 124 από τα 126 Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αναδείχθηκε ο Αντώνης Αντωνίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΒ, ο ανθυποψήφιος του κ. Αντωνίου, Γιάγκος Χατζηγιάννης συνεχάρη τον κ. Αντωνίου για την εκλογή του.

Ταυτόχρονα κατά τις ίδιες διαδικασίες, εκλέγηκαν τα ακόλουθα πρόσωπα στις δέκα υπό ανανέωση έδρες της Εκτελεστικής Επιτροπής (με αλφαβητική σειρά): Αλετράρης Δημήτρης, Βάκης Δημήτρης, Ζορπάς Δημήτρης, Θεοδότου Γιώργος, Καζάκος Θωμάς, Λοίζου Λούης, Μυλωνάς Ανδρέας, Παναγιώτου Θεοδοσίου Δέσποινα, Πανταζής Ιωάννης, Παπαχριστοφόρου Ανθούλης.

Ο Πρόεδρος και οι δέκα νεοεκλεγέντες, μαζί με τα εννέα πιο κάτω υφιστάμενα Μέλη, θα αποτελούν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΟΕΒ από 1/1/2021 μέχρι την Ετήσια Γενική Συνέλευση του 2023.

Τα υφιστάμενα Μέλη είναι: 1. Αναστασίου Τάσος, 2. Αντωνίου Μιχάλης (Ex officio ως Γενικός Διευθυντής), 3. Γεωργίου Γιώργος , 4. Ιωάννου Λύσανδρος , 5. Κουντούρης Αντώνης , 6. Παντελίδης Γιώργος , 7. Πέτρου Γιώργος (Εx officio ως από 1/1/2021 τέως Πρόεδρος), 8. Τοφαρίδης Λάκης , 9. Φωτιάδης Παύλος.

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της ΟΕΒ, Αντώνης Αντωνίου, αναφέρει σε δήλωσή του πως αναλαμβάνει την προεδρία της μεγαλύτερης εργοδοτικής οργάνωσης του τόπου σε μια ακόμη δύσκολη περίοδο στην ιστορία της χώρας.

“Επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και Πολιτεία περιμένουν πολλά από την ΟΕΒ. Τους διαβεβαιώνω ότι θα πράξουμε παν το δυνατόν για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών”, σημειώνει.

Ο κ. Αντωνίου, ο οποίος εξελέγη από το ΔΣ της ΟΕΒ Πρόεδρός της για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2021 μέχρι τον Μάιο του 2023, επισημαίνει πως “η πραγματική ισχύς της μεγάλης μας Οργάνωσης είναι η ενότητα της ηγεσίας της και αυτή την ενότητα θα διαφυλάξω”.

“Ενώνοντας δυνάμεις με τη αδελφή οργάνωση του ΚΕΒΕ θα πολλαπλασιάσουμε την αποτελεσματικότητα των παράλληλων ενεργειών μας. Μαζί επίσης με τους κοινωνικούς μας εταίρους, τις συντεχνίες των εργαζομένων, θα διαβουλευτούμε περαιτέρω για να επιταχύνουμε τον εκσυγχρονισμό των εργασιακών πρακτικών μας`, αναφέρει.

Αναφερόμενος στον αποχωρούντα Πρόεδρο της ΟΕΒ Γιώργο Πέτρου επεσήμανε πως στα δυο χρόνια της θητείας του έχει προσφέρει ανεκτίμητης αξίας υπηρεσίες στο επιχειρείν και στην πατρίδα. Ως διατελέσας Πρόεδρος ο κ. Πέτρου, και γνωρίζοντας το ήθος το οποίο τον διακατέχει,  είμαι βέβαιος ότι θα είναι δίπλα μου μαζί με την υπόλοιπη ηγεσία, και συλλογικά θα εργαστούμε για την έξοδο από την κρίση και την επαναφορά της οικονομίας σε συνθήκες ανάπτυξης, καταλήγει ο κ. Αντωνίου.