Yπόθεση απόπειρας φόνου διερευνά το ΤΑΕ Λεμεσού μετά τον τραυματισμό 13χρονου


 
imagewΜε τον φερόμενο ως δράστη (έναν 13χρονο) να μην έχει ποινική ευθύνη, το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου σε σχέση με τον τραυματισμό 13χρονου από συνομήλικο του, με σφυρί.

Το γεγονός ότι ένα διαδικτυακό παιχνίδι ήταν η αφορμή για τον παραλίγο φόνο του 13χρονου, προβληματίζει έντονα την Αστυνομία, η οποία στη σκηνή εντόπισε, εκτός από το σφυρί, και μια τσάντα με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

«Φαίνεται ότι οι δυο ανήλικοι είχαν συνωμοτήσει από πριν, με σκοπό να σκοτώσουν τον 13χρονο μαθητή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, προσθέτοντας ότι η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη φόνου, απόπειρα φόνου και επίθεση και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10.45, είπε και πρόσθεσε πως οι δυο ανήλικοι εισήλθαν από μη ελεγχόμενη είσοδο στο ιδιωτικό σχολείο, με τον 13χρονο να επιτίθεται στον συνομήλικο του με το σφυρί.

«Στη σκηνή μετέβησαν αξιωματικός και μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για επιτόπιες εξετάσεις, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένα σφυρί και μια τσάντα με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «από τις προκαταρκτικές εξετάσεις φαίνεται ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν η αντιπαράθεση που είχαν μεταξύ τους σε σχέση με ένα διαδικτυακό παιχνίδι».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως η αντιπαράθεση των δυο 13χρονων, σύμφωνα με μαρτυρίες, ξεκίνησε εδώ και καιρό.

Τόσο ο 13χρονος, που δεν φέρει ποινική ευθύνη, όσο και ο 15χρονος, βρίσκονται στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού μαζί με τους γονείς τους και αναμένεται να εξεταστούν από παιδοψυχίατρο.

Το θύμα νοσηλεύεται με κάταγμα κρανίου στο Μακάρειο Νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το απόγευμα.

Προβληματισμός

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Αστυνομία, από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι φερόμενος δράστης είναι ο 13χρονος, ο οποίος κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, φέρεται να εισήλθε στο χώρο του σχολείου μαζί με 15χρονο και να κτύπησε τον συνομήλικο του στο κεφάλι με ένα σφυρί.

Το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε ράγισμα κρανίου και ακολούθως στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι αστυνομικοί ανακριτές, αφορμή για την κόντρα που ξέσπασε μεταξύ των δυο 13χρονων και τα όσα ακολούθησαν, ήταν δυο διαδικτυακά παιχνίδια.

Ο φερόμενος ως δράστης  λόγω της ηλικίας του δεν θεωρείται ποινικά υπεύθυνος.