Τελέστηκε η κηδεία του δημοσιογράφου Δ.Μιχαλακάκου

imagewΣε κλίμα βαρύτατου πένθους, συγγενείς, φίλοι και ο δημοσιογραφικός κόσμος της Λεμεσού, αποχαιρέτησαν σήμερα τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μιχαλακάκο, ο οποίος απεβίωσε προχθές Τρίτη, σε ηλικία 60 χρόνων, μετά από ολιγόμηνη μάχη με ασθένεια.

Η κηδεία του τελέστηκε στο Β΄ κοιμητήριο Κάτω Πολεμιδιών, ενώ επιμνημόσυνο λόγο είπε ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, βουλευτής Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος ανέφερε πως ο Δημήτρης Μιχαλακάκος πίστευε και πάλευε πάντα για την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της δημοσιογραφίας στον τόπο μας.

«Πάλευες πάντα ως γνήσιος μαχητής για την ευρύτερη ευημερία του κοινωνικού συνόλου», είπε και πρόσθεσε ότι ο εκλιπών ξεχώρισε για την προσφορά του, την απέραντη αγάπη που έδειχνε για τους ανθρώπους, για τα οράματα του.

Σήμερα, συνέχισε, είμαστε φτωχότεροι και η απώλεια του Δημήτρη Μιχαλακάκου μεγάλη, αφού «άνθρωποι όπως εσένα, μπορούν να αποτελούν πρότυπο για τη κοινωνία μας σήμερα, για το ήθος, την ευγένεια και τον αδαμάντινο του χαρακτήρα σου».

Τον εκλιπών αποχαιρέτησε ο δημοσιογράφος και στενός του φίλος Τάσσος Τσαππαρέλλας, ο οποίος ανέφερε πως «η δημοσιογραφική οικογένεια της Κύπρου νιώθει συγκλονισμένη από το χαμό σου, αλλά και πολύ φτωχότερη χωρίς εσένα».

«Έδωσες τους αγώνες σου με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο και από αυτό το μετερίζι, πάντοτε όμως με ύφος και ήθος ενός σωστού επαγγελματία, με ευπρέπεια και αξιοπρέπεια», είπε και πρόσθεσε ότι καθοδηγούσε για αρκετά χρόνια τους δημοσιογράφους της Λεμεσού στους συνδικαλιστικούς τους αγώνες για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και για υπεράσπιση των επαγγελματικών τους δικαίων.

Εκ μέρους της οικογένειας τον Δημήτρη Μιχαλακάκο αποχαιρέτησε η κόρη του Αντωνία, λέγοντας ότι ήταν και θα παραμείνει πρότυπο για την ίδια, η οποία τον θαύμαζε για την καλοσύνη και τη μεγαλοψυχία του για τους ανθρώπους γύρω του.