Παγκόσμιος θρήνος για το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα

imagewΠαγκόσμιος θρήνος. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σε ηλικία 60 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, λίγες ημέρες αφότου βγήκε από το νοσοκομείο μετά την εγχείρηση στον εγκέφαλο στην οποία είχε υποβληθεί.

Όπως μετέδωσε η εφημερίδα Clarin, ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής όλων των εποχών υπέστη καρδιακή ανακοπή. Το πρωί της Τετάρτης (25/11) ο «Ντιεγκίτο» ένιωσε έντονες ενοχλήσεις το στήθος του ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη συνοικία του Σαν Αντρέ, στην πόλη της Τίγκρε. Αρκετά ασθενοφόρα έσπευσαν αμέσως στην οικία του, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Στις 3 Νοεμβρίου εγχειρίστηκε στον εγκέφαλο για αφαίρεση αιματώματος.

Στην τραγική είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα το Twitter πήρε κυριολεκτικά φωτιά. Ομάδες από όλο τον πλανήτη, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, ομοσπονδίες από όλο τον κόσμο έσπευσαν να αποχαιρετίσουν με το δικό τους μήνυμα τον «θεό της μπάλας».

Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Πελέ, είπε, όπως μεταδείδει το Ρόιτερ, ότι “σίγουρα μια μέρα θα κλωτσήσουμε μια μπάλα μαζί πάνω στον ουρανό.

Εμβληματική μορφή

Ο θρυλικός Μαραντόνα, υπήρξε μια εμβληματική μορφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου κι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος.

Για πολλούς ήταν ο κορυφαίος και αγαπήθηκε όσο λίγοι, σε κάθε γωνιά του κόσμου. Ο τεράστιος Ντέγκο Μαραντόνα, το θρυλικό 10άρι της Εθνικής ομάδας της Αργεντινής και της Νάπολι «έφυγε» τόσο νωρίς, σε ηλικία μόλις εξήντα ετών.Diego-Maradona-1986-768x573-768x573

Την είδηση του θανάτου του Μαραντόνα, μετέδωσαν η clarin και η Ole, δύο από τις πιο έγκυρες εφημερίδες της Αργεντινής, με το ρεπορτάζ ν’ αναφέρει πως αιτία θανάτου ήταν η καρδιακή ανακοπή.

Η μέρα που ο Μαραντόνα «συστήθηκε» στο ποδόσφαιρο

Πριν από έναν μήνα συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από την πρώτη… γνωριμία του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα με το ποδόσφαιρο.

Στις 20 Οκτωβρίου 1976, ο διάσημος Αργεντινός «συστήθηκε» στο ποδόσφαιρο.

Μόλις δέκα ημέρες πριν από τα 16α γενέθλιά του, ο «Pibe de Oro», έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Αρχεντίνος Τζούνιορς, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ταγιέρες.

Αγωνίστηκε με την φανέλα Νο 16 και εντυπωσίασε με το σπουδαίο ταλέντο του. Προπονητής του, ήταν ο Χουάν Κάρλος Μόντες.

Αυτός ο αγώνας, που ολοκληρώθηκε με νίκη (0-1) της Ταγιέρες, ήταν ο πρώτος από τους 688 επίσημους στην διάρκεια της καριέρας του Μαραντόνα, σε συλλογικό και επίπεδο εθνικών ομάδων.

Έκανε το ποδόσφαιρο να χορέψει… τανγκό

«Ελάτε ρε μ@λ@κες να με αγκαλιάσετε, αλλιώς ο διαιτητής θα το πάρει χαμπάρι και δεν θα το μετρήσει!»

Αυτή ήταν η φράση του ποδοσφαιριστή που σκόραρε στα προημιτελικά του Μουντιάλ του 1986 στο Μεξικό.

Ένα γκολ που έδωσε στην Αργεντινή την πρόκριση στην επόμενη φάση, άφησε την Αγγλία με το παράπονο και γέννησε την έκφραση «το χέρι του Θεού».

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε γεννηθεί στις 30 Οκτωβρίου 1960, και το άθλημα ήταν έτοιμο να αλλάξει, μια για πάντα.