Αποτύπωμα δημοκρατικού ήθους και τόλμης ο Π. Νικολαίδης είπε ο Γ. Ομήρου σε αποχαιρετιστήριο μήνυμα


 imagewΣτην προσφορά του Πολύκαρπου Νικολαϊδη που έφυγε την περασμένη Τετάρτη  σε ηλικία 76 ετών, έχοντας όμως αφήσει αποτύπωμα δημοκρατικού ήθους, τόλμης και αγωνιστικότητας, αναφέρεται σε αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ο  Γιαννάκης Λ. Ομήρου Πρώην Προέδρου Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σε ανακοίνωση του ο κ. Ομήρου ανέφερε πως ο Πολύκαρπος, ραδιοηλεκτρονικός  το επάγγελμα ήταν αδελφός του Νίκου Νικολαϊδη του ιδρυτή – δημιουργού του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Πάφου που λειτούργησε στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Ο Πολύκαρπος αφανής και αθόρυβος, το πρωί της αποφράδας ημέρας της μεγάλης προδοσίας δεν είχε δισταγμούς και αναστολές.  Έσπευσε στο τεχνικό εργαστήριο του αδελφού του και με τις πολύτιμες γνώσεις του στα ηλεκτρονικά, συνεργάστηκε για τη μετατροπή του ερασιτεχνικού πομπού που διατηρούσε ο Νίκος ήδη, από την τουρκοανταρσία του 1963-64, σε ένα ισχυρό ραδιοφωνικό πομπό που συνδέθηκε σύντομα με τον υποσταθμό του ΡΙΚ στον Κόλπο των Κοραλλίων και εξέπεμπε πλέον σε ολόκληρη την Κύπρο, τη Ρόδο, το Τέλ – Αβίβ.

Χαμηλών τόνων, μειλίχιος και σχεδόν σιωπηλός, ο Πολύκαρπος, είπε ο κ. Ομήρου,  με τις πολύτιμες γνώσεις του πέτυχε να συνδεθεί με τα μεγαλύτερα Ραδιοφωνικά δίκτυα της εποχής – BBC-, Ντόιτσε Βέλλε, Ραδιοφωνία του Ισραήλ ακόμα και της Αμερικής- και πληροφορούσε κατά διαστήματα όλους τους συντελεστές του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού για το τι μετέδιδαν για το πραξικόπημα και την τύχη του Μακαρίου.

Αναφορά έκανε και στη μεγάλη στιγμή, μεσάνυχτα στο τεχνικό εργαστήριο του Νίκου όταν ο Πολύκαρπος για πρώτη φορά εκδηλωτικός και θορυβώδης, συνδέθηκε με την ελληνική εκπομπή του BBC  η οποία μετέδιδε αυτούσιο το ιστορικό διάγγελμα του Προέδρου Μακαρίου. Τώρα πια ολόκληρος ο κόσμος γνώριζε ότι ο Μακάριος ήταν ζωντανός. Όσα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νεκρολογίες απολογούνταν. Και ο Πολύκαρπος ζητωκραύγαζε πανευτυχής για την επιτυχία.