Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες από το απόγευμα μέχρι αύριο


 

kata_252863_185106_type13262Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες εξέδωσε σήμερα το Τμήμα Μετεωρολογίας με ισχύ από τις 16.00 σήμερα μέχρι τις 1400 αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες ενδέχεται να επηρεάσουν κυρίως τα παράλια, ενώ αύριο πιο πιθανό και άλλες περιοχές. Η ένταση της βροχής δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα, ενώ πιθανό να πέσει χαλάζι.

Το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου καλεί τον κόσμο να είναι ενήμερος για την εκδήλωση καταιγίδων και να πάρει επιπλέον μέτρα σε εκτεθειμένες περιοχές, όπως βουνά, δάση και πεδιάδες, ενώ είναι δυνατόν να δηµιουργηθούν προβλήµατα σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Καταιγίδα και χαλάζι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Μετεωρολογίας, το σύστηµα χαµηλής πίεσης, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από αύριο το απόγευµα.

Απόψε ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες κατά διαστήµατα, οι οποίες σύντοµα θα περιοριστούν κυρίως κοντά στα παράλια. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Σε καταιγίδα δυνατό να µεταβάλλονται και να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, περίοδοι µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Το απόγευµα σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, ενώ σε βόρειες και ανατολικές περιοχές τοπικά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, αλλά στα βόρεια και στα ανατολικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και γύρω στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά αρχικά παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ανατολικά, δυνατό να δώσουν µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη, στα υπήνεµα, αλλά µέχρι ταραγµένη, στα προσήνεµα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ σταδιακά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, κυρίως ψηλές, νεφώσεις. Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το απόγευµα και το βράδυ τοπικά αυξηµένες νεφώσεις πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Κυριακή και µη αξιόλογη µεταβολή στη συνέχεια, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, τουλάχιστον στο εσωτερικό και στα ορεινά.