Θετικός τον κορωνοϊό ο Αρχηγός της ΕΦ, σε αυτοπεριορισμό ο ΥΠΑΜ και άλλα 12 άτομα


 
imagewΘετικός στον κορωνοϊό είναι ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημόκριτος Ζερβάκης, ενώ ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό, όπως και άλλα 12 άτομα του Υπουργείου.

Ο Υπουργός υποβλήθηκε χθες σε τεστ με αρνητική ένδειξη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Χρήστος Πιερής «μετά την τριμερή συνάντηση που έγινε μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Κύπρου-Ελλάδας και Ισραήλ ενημερωθήκαμε κατά την επιστροφή της ελληνικής αποστολής ότι ένα μέλος της ήταν θετικό».

Αμέσως, σημείωσε, εντοπίσαμε τις στενές επαφές του συγκεκριμένου προσώπου κι είμαστε σε αυτοπεριορισμό από την Παρασκευή όλοι όσοι ήμασταν στην αποστολή ενώ ξεκινήσαμε τη διαδικασία με την Ομάδα Ιχνηλάτισης για να κάνουμε τα τεστ.

«Αυτές τις μέρες θα εργάζομαι από το σπίτι τηρώντας όλα τα σχετικά πρωτόκολλα», γράφει στον λογαριασμό του στο twitter o Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης. «Ενημερώθηκα ότι άτομο της ελληνικής αντιπροσωπείας άμυνας που επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας διαγνώστηκε θετικό με την επιστροφή του. Ελαχιστοποιήστε τις μετακινήσεις σας και μείνετε ασφαλείς!», συμπληρώνει.