Τρίτη εισβολή χαρακτηρίζει ο Δήμος Αμμοχώστου το άνοιγμα των Βαρωσίων

imagewΕκτάκτως θα συνεδριάσει την Κυριακή 15 Νοεμβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, ημέρα της προκλητικής επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερτογάν στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης πόλης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρει ότι «έχει εξασφαλιστεί ειδική άδεια από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου να συνεδριάσει εκτάκτως την Κυριακή στις 12:30 το μεσημέρι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια».

Η συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί «ενόψει της επικείμενης προκλητικής επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Νοεμβρίου στην περίκλειστη περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου».

 Σε ανακοίνωση του ο Δήμος Αμμοχώστου χαρακτηρίζει τρίτη εισβολή το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και αρχίζει νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης με στόχο την επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων συνιστά μια τρίτη εισβολή. Ο Δήμος Αμμοχώστου αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την διενέργεια μιας μεγάλης εκστρατείας  ευαισθητοποίησης, η οποία διατυπώνει με μαχητικότητα το αυτονόητο, την επιθυμία για επιστροφή στην κατεχόμενη πόλη αλλά και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να μην εκχωρήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους».

Προστίθεται ότι «η προκλητική επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα και η διοργάνωση της κακόγουστης φιέστας προκαλούν τα αντανακλαστικά των Αμμοχωστιανών για να φωνάξουν: «Δεν ξοφλήσαμε!». Είμαστε ακόμα εδώ, αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις ρίζες, τον πολιτισμό και την ιστορία μας».

Η νέα εκστρατεία «αρχίζει με βίντεο που προβάλλεται στα κοινωνικά δίκτυα και θα κλιμακωθεί με σειρά αναρτήσεων, μηνυμάτων, εικόνων και δράσεων στην Κύπρο και το εξωτερικό. Σαράντα έξι χρόνια απουσίας είναι πολλά, αλλά μας πεισμώνουν για να επιμένουμε, να διεκδικούμε και να ελπίζουμε», καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου.