Τουρκία:Στους 113 οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό στη Σμύρνη

4χρονηΣτους 113 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στην Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου.

Οι τραυματίες ανέρχονται στους 898, ενώ 137 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Μετά τον σεισμό της Παρασκευής έχουν καταγραφεί 1.621 μετασεισμοί, εκ των οποίων 44 ήταν πάνω από 4 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ανακοίνωσε σήμερα τα ξημερώματα η AFAD.

Ανασύρθηκε κοριτσάκι μετά από 91 ώρες

El43DhUW0AIZ8QEΧθες ρίγη συγκίνησης  προκάλεσαν οι εικόνες της μικρής Αϊντά, του  κοριτσιού που διασώθηκε στη Σμύρνη.

Το παιδάκι ήταν κάτω από τα συντρίμμια 91 ώρες και όμως οι διασώστες το εντόπισαν και το ανέσυραν ζωντανό.

Στα ερείπια του συγκροτήματος Ριζά Μπέι οι διασώστες άκουσαν το παιδί με την βοήθεια και των ειδικών μηχανημάτων και το έβγαλαν και πάλι στο φως.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον κατάκοπο διασώστη να φιλά πάνω στα χαλάσματα, το κοριτσάκι που έσωσε, την 4χρονη Αϊντά.

Πρόκειται για εικόνα που καταδεικνύει το θαύμα της ζωής, τη θέληση ενός μικρού κοριτσιού που κατάφερε να επιζήσει μέσα στα χαλάσματα επί 91 ώρες. Καταδεικνύει, το πείσμα και την αυταπάρνηση των σωστικών συνεργείων που «δεν το έβαλαν κάτω».

Παρά το ότι είχαν εξανεμιστεί οι  ελπίδες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων του καταστροφικού σεισμού, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους, οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το τετράχρονο κορίτσι.

Οι διασώστες στη Σμύρνη έψαχναν μέσα στα συντρίμμια, ώσπου άκουσαν το κορίτσι να φωνάζει «είμαι εδώ, είμαι εδώ» και προσανατολίστηκαν προς τη φωνή της, καταφέρνοντας να την ανασύρουν ζωντανή.

Λίγες ώρες μετά τη χαρμόσυνη είδηση ακολούθησε απέραντη θλίψη καθότι η μητέρα του παιδιού ανασύρθηκε νεκρή από τα χαλάσματα.Η μικρή Αϊντά μαζί με τη μητέρα της είχαν επιστρέψει από το πάρκο λίγα μόλις λεπτά πριν τον σεισμό ενώ ο πατέρας βρισκόταν εκτός οικίας και διασώθηκε.
Ανάρτηση για τη διάσωση της Αϊντά έκανε και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter γράφοντας: «Το όνομα του θαύματος είναι Αϊντά. Ευχαριστούμε τον Αλλάχ, που μας γέμισε ελπίδες με τα χαμογελαστά σου μάτια, μετά από 91 ώρες. Περαστικά σου, παιδάκι μου όμορφο».