Μαζοχισμός και αυτομαστίγωμα

 

Της Ανδρούλας Γκιούρωφ

Γράφει-η-Ανδρούλα-ΓκούρωφΟ τέως κατοχικός ηγέτης Μουσταφά  Ακιντζί, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των παράνομων εκλογών είπε, ότι δεν υπάρχει κανείς που να μην έχει αντιληφθεί τι έχει γίνει στις «εκλογές» της Κυριακής στα κατεχόμενα. Τουτέστιν δεν υπάρχει παπάς ή χότζας που να μην γνωρίζει πως η   Τουρκία κάνει κουμάντο.

Με τον στρατό της στα κατεχόμενα εδάφη στο βόρειο τμήμα  της Κύπρου, η Τουρκία ανεβοκατεβάζει αχυρανθρώπους και ανδρείκελα, σε λεγόμενα υψηλά αξιώματα ενός παράνομου κρατιδίου. Ο Γκουτέρες εκτός τάξης και πολιτικής ηθικής είχε σπεύσει να προαναγγείλει την «διερεύνηση για έναρξη συνομιλιών μετά τις εκλογές στη βόρεια Κύπρο». Χωρίς κανέναν ενδοιασμό διέγραψε ψηφίσματα των Η.Εθνών, (όπως επιχείρησε να ακυρώσει και ο Κόφι Ανάν λίγο μετά την παταγώδη αποτυχία να περάσει το εκτρωματικό του σχέδιο το 2004   ).Να νομιμοποιήσει δηλαδή το παράνομο μόρφωμα της «τβδκ» υποτελές στην Τουρκία, παρά την ρητή απόφαση της Γ.Σ.του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου με τα ψηφίσματα  541/83 και 550/1984   τόνιζαν ότι η ανακήρυξη του ψευδοκράτους τον Νιόβρη του 1983 είναι παράνομη-και κατά παράβαση του Χάρτη των Ην.Εθνών- και καλούνται όλα τα κράτη μέλη να μην το αναγνωρίσουν.

Εκτός από τα Ην. Έθνη,   ούτε το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγνώρισε το ψευδοκράτος. Το ΕΔΑΔ με την απόφαση του στην υπόθεση Τιτίνας Λοϊζίδου αποφάσισε πως λόγω της παρουσίας 30.000 τούρκων στρατιωτών στο νησί, η διοίκηση στα κατεχόμενα είναι υποτελής στην Τουρκία.

Αυτά τα ισχυρά όπλα στη φαρέτρα του αγώνα για δικαίωση της Κύπρου και απαλλαγής της από την κατοχή προσπάθησαν και προσπαθούν δυστυχώς ακόμα να τα ακυρώσουν ή  να τα αχρηστέψουν  όχι μόνο οι ξένοι αλλά και εντός Κύπρου πολιτικοί και παράγοντες, οι οποίοι κατέβασαν μαύρες πλερέζες επειδή «εκλέγηκε»  ο εγκάθετος του Ερντογάν . Λες και οι προκάτοχοι του παράκουαν τις εντολές της Τουρκίας, ή είχαν τη δύναμη να συστρατευθούν με τους Ε/κ για μια  Κύπρο ελεύθερη , κοινή πατρίδα όλων, απαλλαγμένη από την κατοχή.

Την ώρα που η Τουρκία δια του αντιπροέδρου της Οκτάι  διαμηνύει   πως θα κάνει ότι θέλει στην Ανατολική Μεσόγειο και ξεκαθαρίζει πως η Άγκυρα συζητά μόνο λύση δύο κρατών,   ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ επιμένουν να ξεκινήσουν συνομιλίες για το κυπριακό με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ να κατηγορεί ξανά τον Πρόεδρο πως δεν κινήθηκε όταν στο ψευδοκράτος βρισκόταν ο Ακιντζί. Ο Άντρος Κυπριανού και η παρέα του στο Π.Γ. που κατόρθωσαν τα τελευταία χρόνια να μην αφήσουν ίχνος στελεχών στα συλλογικά όργανα  που   διαφωνούσαν  με το σχέδιο Ανάν, προσπαθούν με ένα ακατανόητο τρόπο να φορτώσουν ευθύνες στην Ε/κ πλευρά για το αδιέξοδο στο Κραν  Μοντανά. Κατηγορούν τον πρόεδρο και άλλους για εθνικισμό ενώ δεν κάνουν καμιά αναφορά στον άκρατο επεκτατικό εθνικισμό   της Τουρκίας.

Με τις δηλώσεις και τις υστερικές εμμονές τους δυστυχώς επιβεβαιώνουν τον Τσαβούσογλου  που είπε το 2016 (λίγο πριν υποδεχθεί τον φίλο του (όπως ο ίδιος τον αποκάλεσε)  Άντρο ΚυΠριανού στην Τουρκία πως « η ηγεσία του ΑΚΕΛ έχει αλλάξει…  και δεν είναι η ίδια που αποφάσιζε όχι στο σχέδιο Ανάν».

Ο  τέως Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς (τον οποίον σύμφωνα με πολύ έγκυρες πληροφορίες η ηγεσία του ΑΚΕΛ δεν ήθελε ούτε ζωγραφιστό να  βλέπει και ο κ.Άντρος έσπευδε στην Αθήνα  να τον κατηγορεί στον Τσίπρα ), σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο   ξεκαθαρίζει  ότι οι συνομιλίες στο Κραν Μοντανά οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο εξαιτίας του τότε Βρετανού Υφυπουργού Εξωτερικών και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών».   
Ο Ν. Κοτζιάς που εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο Κραν Μοντανά και ήταν παρών σε όλες τις συναντήσεις με τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου», αναφέρει:
«Το αρνητικό αποτέλεσμα της εκλογής του εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Κύπρο είναι πριν απ’ όλα αποτέλεσμα της παρουσίας του τουρκικού κατοχικού στρατού που δεν επιτρέπει τη λειτουργία στα κατεχόμενα μιας δημοκρατίας δυτικού τύπου.Είναι αποτέλεσμα, των οικονομικών και άλλων μορφών εκβιασμών και παρεμβάσεων της Τουρκίας στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας».

«Κάποιοι στην Ελλάδα, αρθρογράφοι της διαπλοκής και αριστερών εφημερίδων αντί να δουν τις συνέπειες της τουρκικής κατοχής και το ότι η Τουρκία είναι αυτή που κάνει κουμάντο στο Κυπριακό, προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στην Κύπρο και τις κυβερνήσεις της. Ασφαλώς και οι τελευταίες έκαναν λάθη. Αλλά άλλο λάθος και άλλο κατοχή», σημειώνει.

Αυτοί οι αρθρογράφοι, προσθέτει, «στην επίθεση που κάνουν στον ελληνισμό διαβεβαιώνουν τους πάντες ότι για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κρας Μοντανά ευθύνεται αποκλειστικά η ελληνοκυπριακή πλευρά, άντε και η Ελλάδα».

«Οι εκ των πραγμάτων αμέτοχοι της διαπραγμάτευσης, οι απόντες από το Κραν Μοντανά από που γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα; Πώς όλοι αυτοί ξεπλένουν με τόση ευκολία την Τουρκία, αλλά και τις τουρκοκυπριακές ηγεσίες»;

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι εκπρόσωποι της θεωρίας ότι φταίνε για όλα οι Ελληνοκύπριοι αναμασούν τα επιχειρήματα των Τούρκων, του Εϊντε που είχε και έχει πολλαπλούς δεσμούς με τους Τούρκους, καθώς και με τα παπαγαλάκια του στην Αθήνα, όπως, επίσης του τότε Βρετανού ΑΝΥΠΕΞ».

…Η δημιουργία στην Αθήνα και στη Λευκωσία ενός μετώπου στήριξης του τουρκικού εθνικισμού και υπονόμευσης της θέσης της Κύπρου, μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με το μέτωπο της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας».

«Διαφέρουμε με αυτούς τους κύκλους σε ένα θεμελιώδες σημείο: Εγώ πιστεύω αυτά που είδα, είπα και άκουσα ο ίδιος μέσα στην αίθουσα διαπραγμάτευσης. Εκείνοι πιστεύουν την ηγεσία της Τουρκίας και του ανθρώπου της του Εϊντε. Και αυτή είναι άλλη μια διαφορά ανάμεσα στον πατριωτισμό και στην πολιτική επιλογή στήριξης του τουρκικού εθνικισμού», καταλήγει ο Ν. Κοτζιάς.

Ο λαός παρακολουθεί απηυδισμένος τις συμπεριφορές και  στάσεις κομμάτων που αντί να επιτίθενται και να ενώνουν δυνάμεις κατά της τουρκικής προκλητικότητας επιδίδονται σε ένα αυτομαστίγωμα   και με φθοροποιό μαζοχισμό  προσφέρουν στους γκρίζους λύκους της Αγκυρας και στον εγκάθετο τους περιθώρια να ελίσσονται και να κατηγορούν τους Ε/κ.