Ο Υπ. Παιδείας ενημέρωσε οργανωμένους εκπαιδευτικούς και γονείς για τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία

imagewΓια τη λειτουργία κεντρικής ομάδας διαχείρισης περιστατικών Covid-19 στο Υπουργείο Παιδείας, τη διαδικασία εποπτείας για πιστή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου, και τα αυξημένα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα ενημέρωσε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και τους οργανωμένους γονείς σε συναντήσεις που είχαν την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, κατά τη σύσκεψη έγινε ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας για τα αυξημένα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Υγείας. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε δημόσιους χώρους, και επομένως την υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές και μαθήτριες στη διάρκεια των διαλειμμάτων, όπως και στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς στη διάρκεια της διδασκαλίας με δυνατότητα να αφαιρείται μόνο κατ’ εξαίρεση, προσωρινά και για τις ανάγκες διδασκαλίας. Ο Υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην προσωρινή αναστολή όλων των απογευματινών αθλητικών και άλλων εξωσχολικών δραστηριοτήτων στις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Έγινε, επίσης, ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία κεντρικής ομάδας διαχείρισης περιστατικών Covid-19 στο Υπουργείο Παιδείας, και για τον μηχανισμό που θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τις διευθύνσεις των σχολείων παγκυπρίως και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, όπως και για τη διαδικασία εποπτείας και επιβεβαίωσης της πιστής εφαρμογής του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου.

Ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας στα σχολεία, καταγράφηκαν ανάγκες που παρατηρούνται, καθώς και εισηγήσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων και των οργανωμένων γονέων.

Συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί και σύσκεψη με τη συμμετοχή της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας που έχει καταρτιστεί στο ΥΠΠΑΝ.

Τη σύσκεψη απασχόλησαν, επίσης, θέματα που σχετίζονται με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Συμφωνήθηκε, τέλος, ότι θα γίνονται τακτικές συσκέψεις με αντικείμενο την παρακολούθηση της εφαρμογής των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.