Υπέβαλαν τις υποψηφιότητες τους Μ. Σιζόπουλος και Γ.Βαρνάβα για την προεδρία της ΕΔΕΚ

Με την επίσημη υποβολή των δύο υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της ΕΔΕΚ, το Κίνημα εισήλθε από σήμερα στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν την 1η Μαρτίου.ÅÄÅÊ

Οι δύο υποψήφιοι, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Α` Αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρνάβα, υπέβαλαν λίγο μετά τις 10 το πρωί τις υποψηφιότητές τους στο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Χρυσό Τουλούπη.

Χρονικά πρώτος, με συνοδεία από τα μέλη του Κινήματος που τον προτείνουν, υπέβαλε την υποψηφιότητα του ο Γιώργος Βαρνάβα. “Η δική μου υποψηφιότητα δίνει διέξοδο σε αυτό το οποίο σήμερα όλοι οι Εδεκίτες θέλουν, την ενότητα και την επανένωση του Κινήματος”, είπε στη δήλωσή του μετά την υποβολή της υποψηφιότητας.

Ανέφερε πως την 1η του Μάρτη όλοι οι Εδεκίτες θα πρέπει να αποφασίσουν και να απαντήσουν στο ερώτημα ποιος μπορεί καλύτερα να επανενώσει το Κίνημα αλλά και στο ερώτημα κατά πόσον το Κίνημα θα επανενωθεί ή αν θα συνεχιστεί η διάσπαση.

“Γι’ αυτό καλώ τους Εδεκίτες να με εμπιστευτούν ώστε μετά την 1η του Μάρτη, μαζί παλαιά και νέα στελέχη με νέο πνεύμα να προχωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας με επιτυχία, τις επικείμενες Βουλευτικές εκλογές και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας”, είπε.

Στη συνέχεια, στα γραφεία του Κινήματος μετέβη και υπέβαλε την υποψηφιότητά του ο κ. Σιζόπουλος και στις δηλώσεις του μετά εξέφρασε αρχικά την ελπίδα η 1η μέρα της άνοιξης ελπίζουμε να αποτελέσει και την αρχή για την ανανέωση και την αναγέννηση της ΕΔΕΚ.

Κύριος στόχος, όπως πρόσθεσε, το Κίνημα, πιστό στις ιδεολογικές και τις πολιτικές του παρακαταθήκες να αποτελέσει μια πολιτική δύναμη πιο διεκδικητική, πιο αγωνιστική, πιο αποφασιστική ειδικά στις δύσκολες συνθήκες που περνά σήμερα η πατρίδα μας τόσο στο Κυπριακό όσο και στα θέματα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής.

“Μια ΕΔΕΚ”, είπε ο κ. Σιζόπουλος, “η οποία να βρίσκεται πιο κοντά στα καθημερινά προβλήματα του κυπριακού Ελληνισμού, μια ΕΔΕΚ πιο διεκδικητική για τα δίκαια του λαού μας. Μια ΕΔΕΚ”, συνέχισε, “μπορώ να πω, ανατρεπτική, γιατί η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος ή ενσωμάτωση του σημερινού συστήματος αλλά πρέπει να αγωνιστεί με πολιτικές πράξεις για την ανατροπή όλων αυτών των κακώς εχόντων στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου”.

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τα μέλη του Κινήματος, ήρεμα, νηφάλια, να προσέλθουν την 1η του Μάρτη στις κάλπες και να ψηφίσουν αυτόν τον υποψήφιο που οι ίδιοι θεωρούν και εκτιμούν ότι μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις δικές τους τις προσδοκίες και στους δικούς τους οραματισμούς. “Για μια νέα ΕΔΕΚ θα πρέπει να αγωνιστούμε όλοι. Η 2η του Μάρτη είναι η απαρχή μιας νέας πορείας και κυρίως θα πρέπει ο καθένας να αντιληφθεί ότι οι Βουλευτικές εκλογές του 2016 θα πρέπει να είναι ο προσανατολισμός μας, θα πρέπει να είναι η στοχοθεσία μας”, κατέληξε.

Τον κ. Σιζόπουλο προτείνουν οι Κωστής Ευσταθίου, Κωστάκης Αβρααμίδης, Άντρος Φιλιππίδης, Μαριέτα Χαραλαμπίδου, Γιώργος Ταλιαδώρος, Σωκράτης Σωκράτους, Κωνσταντίνος Γιωργαλλής, Μαρία Κυπριανού, Λεωνίδας Παναγιώτου και Γιώργος Νικολάου.

Από την άλλη, τον κ. Βαρνάβα προτείνουν οι Λοΐζος Ιωάννου, Τάκης Κτώρος, Χριστάκης Σωτηρίου, Αντώνης Αντωνίου, Λούκας Κέκκου, Μιχάλης Θεοδούλου, Πέτρος Βουτουρής, Ανδρέας Ομήρου, Φώτης Θεοφάνους και Βασίλεια Νικολάου.