Η Τουρκία επέβαλε τον Τατάρ στα κατεχόμενα

668daad6093f34fd5b6e253e8aa5b98bΤο μακρύ χέρι της Άγκυρας επέβαλε , τον εκλεκτό της Ερσίν Τατάρ στις παράνομες εκλογές στα κατεχόμενα ο οποίος  προηγείτο σε όλες τις «εκλογικές» περιφέρειες όπου ζουν οι έποικοι.Λευκωσία, Μόρφου Λεύκα και αλλού όπου ζουν Τ/κ ο Ακιντζί προγείτο με συντριπτική πλειοψηφία.

Ο εκλεκτός της Άγκυρας, που επικράτησε με 51,74% έναντι 48,26% του Μουσταφά Ακιντζί, απευθυνόμενος σε πλήθος υποστηρικτών που πανηγύρισαν με σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι και εξέφρασε «πίστη» στην Τουρκία.

Ευχαριστώντας τους Τουρκοκύπριους, ο Ερσίν Τατάρ μίλησε για «καλύτερες μέρες» για το κατοχικό καθεστώς. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους ανθυποψηφίους του, καθώς και τους Ερχάν Αρικλί (Κόμμα των εποίκων) και Φικρί Ατάογλου (Δημοκρατικό Κόμμα) για τη στήριξη.

Ο Τατάρ ευχαρίστησε επίσης τον Ραούφ Ντενκτάς, γιο του Σερντάρ και εγγονό του ιδρυτή του ψευδοκράτους, για την ανοικτή στήριξη.

«Είμαστε ευτυχισμένοι που ιδρύσαμε το ‘κράτος’ μας μετά την ‘ειρηνευτική επιχείρηση’ του 1974», δήλωσε, καλώντας ολόκληρο τον κόσμο και αξιώνοντας «απευθείας πτήσεις» στα κατεχόμενα. «Θα προστατέψουμε την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας» κατέληξε.

Με καταμετρημένες 708 κάλπες από τις 738 , ο Τατάρ λάμβανε 51,90% και ο Μουσταφά Ακιντζί 48,10%.