Ο γιός του Νεοκλή Συλικιώτη, νέος Επ.Γραμματέας ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας

Ο νεποτισμός καλά κρατεί στο ΑΚΕΛ και στις Λαϊκές του οργανώσεις.

EDON_logoΤην Πέμπτη 16 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε, η 9η σύνοδος του Επαρχιακού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ Λευκωσίας – Κερύνειας.Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΟΝ: “Μεταξύ των άλλων θεμάτων το Επαρχιακό Συμβούλιο προχώρησε σε αρχαιρεσίες. Από το Επαρχιακό Συμβούλιο αποχώρησαν οι Νάσος Κούκος και Σεβήρος Κούλας.
Ακολούθησαν αρχαιρεσίες για τη θέση του Επαρχιακού Γραμματέα, την Επαρχιακή Γραμματεία και το Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας.
Επαρχιακός Γραμματέας εκλέγηκε ομόφωνα ο Άλκης Συλικιώτης , ( υιός του πρώην ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ και μέλους του Π.Γ.του κόμματος Νεοκλή Συλικιώτη).
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση :”Για την πλήρωση της κενωθείσας θέσης στην Επαρχιακή Γραμματεία εκλέγηκε ο Μάριος Κουσπής και για την πλήρωση δύο κενωθεισών θέσεων στο Επαρχιακό Συμβούλιο, εκλέγηκαν οι Παναγιώτης Αθηνή και Δημήτρης Παφίτης.
Το Επαρχιακό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας, αποχαιρέτησε τον πρώην Επαρχιακό Γραμματέα της επαρχιακής οργάνωσης Νάσο Κούκο, ο οποίος αποχωρεί ηλικιακά από την Οργάνωση.”

 Βιογραφικό σημείωμα Άλκη Συλικιώτη

“Ο  Άλκης Συλικιώτης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1992. Σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό με ειδίκευση στη Σύγχρονη Ιστορία και Πολιτική στο Λονδίνο.

Η ενεργός συμμετοχή του στο Λαϊκό Κίνημα ξεκίνησε από νεαρή ηλικία, όταν  εντάχθηκε στην Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Μαθητών (ΠΕΟΜ). Διετέλεσε Ταμίας (2007-2008) της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής  Μαθητών (Π.Σ.Ε.Μ.). Επίσης διετέλεσε Οργανωτικός Γραμματέας (2012-2013) και Πρόεδρος (2013-2015)  της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Φ.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης (2013-2015) και Οργανωτικός Γραμματέας (2015-2016) της Προοδευτικής Κίνησης Φοιτητών Η.Β. Διετέλεσε μέλος του Φοιτητικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2012 μέχρι το 2016. Από το 2017 είναι μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας.

Είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2017 και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΔΟΝ από το 2019. Είναι μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ.”