ΥΠΟΙΚ σε Πρόεδρο Βουλής:Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2021 θέτει τα θεμέλια της ανάκαμψης

imagewΟ κρατικός προϋπολογισμός του 2021 θέτει τα θεμέλια της επόμενης μέρας, της ανάκαμψης και της βιώσιμης ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη τον κρατικό προϋπολογισμό του επόμενου έτους, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη των διαδικασιών για τη συζήτηση του προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο με την ψήφιση από της Ολομέλεια.

«Όπως ξέρετε είναι προϋπολογισμοί  οι οποίοι έχουν ετοιμαστεί κάτω από ιδιαίτερα ιδιάζουσες και δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ σε συνομιλία που είχε με τον κ. Συλλούρη, εξηγώντας πως λόγω της πανδημίας άλλαξαν προτεραιότητες και ενσωματώθηκαν μέτρα στήριξης της οικονομίας.

Άρα, πρόσθεσε, «θα έλεγα ότι αυτοί οι προϋπολογισμοί του 2021 είναι ιδιαίτερα σημαντικοί σε μια δύσκολη περίοδο».

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρίδης, «ψήφιση αυτών των προϋπολογισμών σημαίνει ψήφιση των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης την ώρα της πανδημίας, σημαίνει ψήφο στην πράσινη ανάπτυξη, περιλαμβάνονται πολλά έργα πολλά έργα πράσινης ανάπτυξης, ψήφο στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ψήφο που θέτει θεμέλια για την επόμενη μέρα, της ανάκαμψης  και της βιώσιμης ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας».

«Έτσι προσδοκώ ότι με την απόλυτη συνεργασία και της εκτελεστικής εξουσίας αλλά και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής θα ψηφιστεί ο πάρα πολύ σημαντικός για τη χώρα και για τους συμπολίτες μας προϋπολογισμός ούτως ώστε να μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον», κατέληξε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού είπε πως η κατάθεση έγινε στην ώρα της, ζήτησε από τον ΥΠΟΙΚ όπως και οι προϋπολογισμοί των ημικρατικών οργανισμών κατατεθούν στα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα.

«Γνωρίζω ότι δεν είναι όλοι οι ημικρατικοί οργανισμοί στο δικό σας Υπουργείο αλλά θα ήθελα  να σας παρακαλέσω καταλυτικά να συμβάλετε γιατί έχει μεγάλη σημασία, το αντιλαμβάνεστε σαν Υπουργείο Οικονομικών περισσότερο από εμάς, να είναι όλα στην ώρα τους», είπε, υπενθυμίζοντας ότι πέρσι, με τη συνεργασία του τέως ΥΠΟΙΚ, για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατατέθηκαν εγκαίρως οι προϋπολογισμοί των ημικρατικών.

Ζήτησε τέλος την κατάθεση του κειμένου ηλεκτρονικά έτσι ώστε οι διαδικασίες να ξεκινήσουν το γρηγορότερο.