Συνεργασία ΡΙΚ-Υπ.Παιδείας για πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης

imagewΣυμφωνήθηκε συνεργασία για τακτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης στη Δημοτική και την Προδημοτική Εκπαίδευση και η ενεργοποίησή του, εφόσον το επιβάλλουν οι περιστάσεις, καθώς και ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας, ανάμεσα σε Υπουργείο Παιδείας και ΡΙΚ .

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου επισκέφθηκε χθες το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) Ανδρέα Φράγκο.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ για τη συνεργασία του Ιδρύματος με το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) στη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς και για τη στήριξη που παρείχε, με εκπαιδευτική τηλεόραση, όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του κορωνοϊού.

Κατά τη συνάντηση, ανανεώθηκε η θέληση για συνέχιση της συνεργασίας, στη βάση και της αποστολής του ΡΙΚ, η οποία συμπεριλαμβάνει συνεργασία με το ΥΠΠΑΝ τόσο στο πεδίο της εκπαιδευτικής τηλεόρασης όσο και της καλής χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε συνεργασία για τακτικό πρόγραμμα εκπαιδευτικής τηλεόρασης στη Δημοτική και την Προδημοτική Εκπαίδευση και η ενεργοποίησή του, εφόσον το επιβάλλουν οι περιστάσεις, καθώς και ειδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για την ορθή  χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο Υπουργός εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόθεση του ΡΙΚ να αναπτύξει μια ειδική τηλεοπτική πλατφόρμα και συμφωνήθηκε να εξεταστεί από κοινού διαδικασία προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν στην τηλεοπτική πλατφόρμα εκπαιδευτικά ή άλλα επιμορφωτικά και πολιτιστικά προγράμματα του ΥΠΠΑΝ, όπως επίσης και να προωθηθούν μέσω ειδικών διευθετήσεων και συμφωνιών κυπριακές κινηματογραφικές παραγωγές και άλλα οπτικοακουστικά προϊόντα, στη βάση της πολιτικής του Υπουργείου για προώθηση της τοπικής οπτικοακουστικής δημιουργίας.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΙΚ, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Φράγκος ανέφερε ότι με τον κ. Προδρόμου συζήτησαν για το πώς το ΡΙΚ μπορεί να ενισχύσει το Υπουργείο Παιδείας σε θέματα εκπαίδευσης και έθεσε στη διάθεση του υπουργείου τις τεχνικές και τεχνολογικές υποδομές του ΡΙΚ.

Παράλληλα ο κ. Φράγκος ενημέρωσε τον κ. Προδρόμου για την νέα εκπομπή γλώσσας με τίτλο «Σε προσκυνώ γλώσσα», με τον Καθηγητή Γλωσσολογίας και Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Μπαμπινιώτη.
Η εκπομπή θα προβάλλεται από τις 4 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή στις 4.00μ.μ. από το ΡΙΚ1 και σ αυτή θα συμμετέχουν Κύπριοι μαθητές.

Επίσης ο κ. Φράγκος υπέβαλε την πρόταση του ΡΙΚ προς το Υπουργείο Παιδείας για στήριξη των Κυπρίων δημιουργών εικόνας μέσω της πιλοτικής τεχνολογίας, καινοτομία την οποία αναπτύσσει πιλοτικά το ΡΙΚ.