Τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας στις θέσεις της Κύπρου εξέφρασε ο Κλεμέντ Μπον


 

imagewΤη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας στις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο, εξέφρασε το μεσημέρι ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας, Clement Beaune, o οποίος συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη, και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτο Ζεβράκη, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή της Κύπρου για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, και στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.

Σε δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αμυνας αναφέρεται ότι «σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας, Clement Beaune στο Συντονιστικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα, συζητήθηκαν θέματα τα οποία αφορούν στις διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας στον τομέα άμυνας και ασφάλειας, στη συνεργασία στο πλαίσιο της PESCO, στην κοινή υποστήριξη ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και στις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Προστίθεται ότι ο Υπουργός Αμυνας «εστιάζοντας στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ενημέρωσε τον κ. Beaune για τις συνεχιζόμενες τουρκικές έκνομες ενέργειες, οι οποίες προκαλούν προβλήματα τόσο στην ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και στην σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας «εξέφρασε τη σθεναρή στήριξη της χώρας του για τις θέσεις της Κύπρου οι οποίες είναι σύμφωνες με το Διεθνές Δίκαιο».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «το μεσημέρι ο κ. Beaune συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ιδίοις όμμασι τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων».