Θετικός στον κορωνοϊό καθηγητής, σε περιορισμό παιδιά που δίδασκε και συνάδελφοι του


 

imagewΣε συναγερμό τέθηκαν το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας ύστερα από τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε καθηγητή που διδάσκει σε δύο σχολεία, σε Λευκωσία και ελεύθερη Αμμόχωστο – το ένα σχολείο βρίσκεται στην Ακρόπολη και το άλλο στο Φρέναρος.

 

Το κρούσμα ανακοινώθηκε χθες από το Υπουργείο Υγείας και εντοπίστηκε μέσω ιχνηλάτησης επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Μετά τον εντοπισμό του ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα, ενώ τέθηκαν σε αυτοπεριορισμό συνάδελφοί του και μαθητές και από τα δύο σχολεία.

Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για άμεση απολύμανση των σχολείων και άρχισε η διαδικασία ιχνηλάτησης, ενώ θα ληφθούν δείγματα για τεστ και από τα δύο σχολεία.

Ανακοίνωση Υπ.Παιδείας

Σε ανακοίνωση του, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, αναφέρει ότι “μέσα από διαδικασίες ιχνηλάτησης οι οποίες εφαρμόζονται από τις Ιατρικές Υπηρεσίες υπήρξε θετικό αποτέλεσμα για ένα εκπαιδευτικό, και προσθέτει ότι τα δύο σχολεία στα οποία διδάσκει ο εν λόγω εκπαιδευτικός έτυχαν πλήρους απολύμανσης από χθες και λειτουργούν κανονικά.

Σημειώνει ότι οι μαθητές και οι μαθήτριες, όπως και οι γονείς και κηδεμόνες στα δύο αυτά γυμνάσια, έχουν ενημερωθεί και η λειτουργία των σχολείων συνεχίστηκε ομαλά σήμερα.

Όπως αναφέρει, για λόγους πρόληψης και παρά το γεγονός ότι στις αίθουσες διδασκαλίας τηρούνταν τα πρωτόκολλα, με χρήση μάσκας προσώπου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τάξεων στις οποίες δίδασκε ο εκπαιδευτικός, θα παραμείνουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό για δύο εβδομάδες.

Προσθέτει ότι για το διάστημα αυτό οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως, μέσω του συστήματος τηλε-εκπαίδευσης που ενεργοποιείται και στα δύο αυτά σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνει, τέλος, ότι έχουν ήδη γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις και προεργασίες στα δύο σχολεία που είναι έτοιμα να υποστηρίξουν τους μαθητές στο σπίτι.