Αβρούπα: Το ΑΚΡ αποφασισμένο να μην εκλεγεί ο Μ. Ακιντζί

 

Το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ στην Τουρκία δεν επιθυμεί και είναι αποφασισμένο να ενεργήσει ώστε να μην εκλεγεί ξανά ο Μουσταφά Ακιντζί στη θέση του «προέδρου» του ψευδοκράτους. Γράφει η Αβρούπα που επικαλείται γι’ αυτό δηλώσεις δημοσιογράφου σε αντιπολιτευόμενο κανάλι στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας, ο δημοσιογράφος Τζαν Ατακλί, σε εκπομπή στο κανάλι Tele 1, αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας “Γενί Σαφάκ”, που έφερε τον τίτλο «Ο ακρίτας των Ε/κ» κάνοντας λογοπαίγνιο με το επίθετο του κ. Ακιντζί που σημαίνει ακρίτας. Ο Ατακλί είπε πως  το AKP είναι αποφασισμένο να ανατρέψει τον Ακιντζί και πιστεύει κιόλας πως «αυτή η δουλειά είναι τελειωμένη» και ο Μουσταφά Ακιντζί δεν θα επανεκλεγεί. Ωστόσο, πρόσθεσε, ξεχνά ποιος είναι ο αντίπαλος του Ακιντζί και αυτός που επιθυμούν να εκλεγεί.

Στο μεταξύ η “Ντιαλόγκ” γράφει ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τοποθετήθηκαν οι αφίσες και τα πανό των υποψηφίων σε διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους που ήταν άδειες εδώ και μήνες λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.  Η εφημερίδα παρατηρεί ότι υπάρχουν αφίσες μόνο 5 εκ των 11 συνολικά υποψηφίων και τις αναφέρει, μαζί με τα συνθήματα που αναγράφονται σε αυτές.

Ο Μουσταφά Ακιντζί με τα συνθήματα: «Η απάντηση είναι η ασφάλεια, η απάντηση είναι η αποφασιστικότητα, η απάντηση είναι η ειλικρίνεια». Ο Ερσίν Τατάρ: «Βαδίζουμε σε ένα νέο μέλλον», ο Κουντρέτ Όζερσαϊ: «Αυτή, είναι η δουλειά του. Ο πρόεδρος, που θα ακούσει τη φωνή σας και θα την κάνει να ακουστεί στον κόσμο», ο Τουφάν Έρχουρμαν με το σύνθημα «Το σωστό είναι: Τουφάν Έρχουρμαν. Ηγεσία για λύση» και ο Σερντάρ Ντεκτάς: «Η βούληση είναι δική μας, ο Σερντάρ είναι για όλους μας».

Κάνουν επίσης τηλεοπτικές και έντυπες διαφημίσεις αλλά και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι συμμετέχουν επίσης σε τηλεοπτικές και διαδικτυακές εκπομπές, ενώ σημειώνεται ότι οι προεκλογικές συγκεντρώσεις και συναθροίσεις έχουν απαγορευθεί μέχρι την 1η Οκτωβρίου.