Chevron και Noble Energy επαναβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους για το κοίτασμα Αφροδίτη

imagewΟι εταιρείες Chevron και Noble Energy επαναβεβαίωσαν τη Δευτέρα τη σημασία που αποδίδουν στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη, στα πλαίσια των στρατηγικών ενεργειακών τους σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεδιάσκεψη με τον Μάικλ Γουίρθ, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Chevron η οποία απέκτησε μέσω της εξαγοράς της εταιρείας Noble Energy, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο, το μερίδιο της στο κοίτασμα Αφροδίτη. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Noble, Energy Ντέιβιντ Στόβερ, καθώς και αξιωματούχοι των δύο εταιρειών.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, κατά την τηλεδιάσκεψη οι εταιρείες επαναβεβαίωσαν τη σημασία που αποδίδουν στην ανάπτυξη του κοιτάσματος Αφροδίτη στα πλαίσια των στρατηγικών ενεργειακών τους σχεδιασμών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβεβαίωσαν παράλληλα για την πρόθεση τους να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν με τον προγραμματισμό για την αξιοποίηση του κοιτάσματος, παρά τη σχετική καθυστέρηση που παρατηρήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Εξέφρασαν, επίσης, την επιθυμία τους να επισκεφθούν την Κύπρο μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, σημειώνει ο Εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον κ. Κούσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις δηλώσεις των αξιωματούχων των δύο εταιρειών και διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να συνεργαστεί με τις εταιρείες και να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια για την επίτευξη των κοινών στόχων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.