Τουρκία:Δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στο καθεστώς Ερντογάν εξαναγκάζονται σε παραίτηση

 

Το θέμα της λογοκρισίας στην Τουρκία και την προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσουν οποιοδήποτε την επικρίνει και τον Τούρκο Πρόεδρο, θέτει στο σημερινό του άρθρο ο Εμίν Τσολασιάν, στην αντιπολιτευόμενή Σοζτζιού, με τον τίτλο «Πού πήγε ο Φατίχ;».

«Αγαπητοί αναγνώστες, η κυβέρνηση ασκεί πίεση χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους στου δημοσιογράφους και στα δημοσιογραφικά ιδρύματα που δεν την στηρίζουν. Πρέπει όλοι να γνωρίζετε αυτή την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτά τα λεχθέντα… Από αυτή την άποψη, αν είστε δημοσιογραφικό όργανο υπέρ της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζετε κανένα πρόβλημα. Αν δεν είστε όμως, να είστε έτοιμοι για επικρίσεις και πιέσεις», αναφέρει στο άρθρο του.

Σχολιάζοντας της παραίτηση του παρουσιαστή ειδήσεων Φατίχ Πορτακάλ από το κανάλι FOX TV  στην Τουρκία, ο αρθρογράφος γράφει ότι τον ανάγκασαν να παραιτηθεί λόγω των επικρίσεων του προς την κυβέρνηση σημειώνοντας ότι κανένας δημοσιογράφος δεν παίρνει δύο μήνες άδεια, ειδικά σε τέτοιες έντονες περιόδους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κανάλια στην Τουρκία, όπως NTV, CNN-Türk, TGTR, Star, Ülke και άλλα έχουν καταντήσει η «επίσημη εφημερίδα» του κράτους κι όλα τα δημοσιεύματά τους είναι κολακευτικά για την εξουσία.