Ζαχάροβα:Η Δύση παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Λευκορωσίας

imagewΜε το «μπλόκο» στον Αλεξάντερ Λουκασένκο και σε άλλους Λευκορώσους αξιωματούχους να εισέλθουν στη Λιθουανία, επιβεβαιώνεται η παρέμβαση της Δύσης στις υποθέσεις της χώρας, υπογραμμίζει η κ. Ζαχάροβα.

Η εισαγωγή απαγόρευσης εισόδου στη Λιθουανία για τον Αλεξάντερ Λουκασένκο και άλλους αξιωματούχους, επιβεβαιώνει πως η Δύση παρεμβαίνει σε εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας, τόνισε την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα χθες ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλλει σύντομα κυρώσεις σε αρκετούς Λευκορωσούς αξιωματούχους που θεωρεί υπεύθυνους για υποκίνηση βίας και εκλογική απάτη στη χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας, Λίνας Λινγκεβίτσιους ανακοίνωσε στο εθνικό ραδιόφωνο ότι 32 Λευκορώσοι, συμπεριλαμβανομένου του Λουκασένκο, μπήκαν στην λίστα ατόμων που τους απαγορεύεται να εισέλθουν στη χώρα.

«Μπράβο! Και έτσι, το Μινσκ λαμβάνει ένα ειλικρινές επιχείρημα που επιβεβαιώνει ότι η Δύση παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας» επισήμανε η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ.Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 9 Αυγούστου, στη Λευκορωσία λαμβάνουν χώρα διαμαρτυρίες ενάντια στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, που αναδείκνυαν νικητή για έκτη συνεχόμενη φορά τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος κέρδισε πάνω από το 80% των ψήφων.

Στις διαδηλώσεις, πάνω από 6.700 άτομα έχουν συλληφθεί και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 120 αστυνομικών.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε αρχικά δακρυγόνα και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει το πλήθος, ενώ μέχρι στιγμής τρεις διαδηλωτές έχουν χάσει τις ζωές τους.