Δωρεάν το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού σε όλους τους πολίτες της χώρας

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Ρωσία ανέρχονται σε 845.443, ενώ οι νεκροί υπολογίζονται σε περισσότεροι από 14.000.

 

FILE PHOTO: A woman holds a small bottle labeled with a "Vaccine COVID-19" sticker and a medical syringe in this illustration taken April 10, 2020. REUTERS/Dado Ruvic/File Photo

Το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες της χώρας, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο.

«Σκοπεύουμε να καλύψουμε πλήρως και δωρεάν τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Το πρωτόκολλο εμβολιασμού είναι γνωστό σε όλους, ως εκ τούτου, ο μαζικός εμβολιασμός θα προγραμματιστεί» υποστήριξε ο υπ. Υγείας της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μουράσκο, απαντώντας σε ερώτηση του Sputnik, τόνισε πως οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου που έχουν αναπτυχθεί από το Gamaleya Institute έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προετοιμασία των εγγράφων για την διαδικασία καταχώρησης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, διεμήνυσε πως το εμβόλιο πρώτα θα διατεθεί σε εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, σε δασκάλους και καθηγητές, ενώ η πορεία της υγείας των συγκεκριμένων ομάδων θα παρακολουθείται ταυτόχρονα.

Ακόμη, ο κ. Μουράσκο ανέφερε πως: «σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο», υπενθυμίζοντας πως το υποψήφιο εμβόλιο από το Ινστιτούτο Vektor βρίσκεται σε κλινικές δοκιμές, ενώ άλλα δύο εμβόλια θα περάσουν σε αυτό το στάδιο εντός των επόμενων δύο μηνών.