«Κονταρομαχίες» ΔΗΚΟ -ΔΗΣΥ για τους αποχωρήσαντες

cache_728x3000_Analog_medium_987143_397239_2872020Οι δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλου σε τηλεοπτικές εκπομπές και οι αιχμές που άφησε εναντίον του ΔΗΣΥ για προσπάθεια διάσπασης του κόμματος με αφορμή την αποχώρηση των πρώην πέντε πρωτοκλασάτων ΔΗΚΟϊκών στελεχών πυροδότησαν αντιδράσεις.  

Ο ΔΗΣΥ με δήλωση του αναπληρωτή Εκπρόσωπου Τύπου του Γιώργου Χατζηγεωργίου, κάλεσε  τον κ. Παπαδόπουλο να εγκαταλείψει αυτήν την τακτική της λανθάνουσας και παραπλανητικης επίρριψης ευθυνών προς τρίτους, ειδικά προς την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό και να φροντίσει τα του οίκου του, όπως οφείλει να πράττει κάθε αρχηγός κόμματος αν θέλει πράγματι να θεωρεί τον εαυτό του πολιτικά υπεύθυνο άτομο.

Στη δήλωση του ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Γιώργος Χατζηγεωργίου ανέφερε:

«Πάγια αρχή μας ως Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η αποφυγή κάθε σχολιασμού που αφορά τα εσωτερικά των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων. Αυτό πράξαμε και όταν αποχώρησαν στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού και εντάχθηκαν σε άλλα κόμματα.

Κάτι που φαίνεται να μην ισχύει όμως για το Δημοκρατικό Κόμμα και τον κ. Παπαδόπουλο, εφόσον «διαβλέπει» ατυχώς πίσω από κάθε εξέλιξη που τον αφορά, ως υπαίτιους την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Από την πρόταση του ΑΚΕΛ για τον Γενικό Ελεγκτή ως και τα συμβαίνοντα στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Παπαδόπουλος αυτήν την ατυχή τακτική επέλεξε.

Καλούμε λοιπόν τον κ. Παπαδόπουλο να εγκαταλείψει αυτήν την τακτική της λανθάνουσας και παραπλανητικής επίρριψης ευθυνών προς τρίτους, ειδικά προς την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό και να φροντίσει τα του οίκου του, όπως οφείλει να πράττει κάθε αρχηγός κόμματος αν θέλει πράγματι να θεωρεί τον εαυτό του πολιτικά υπεύθυνο άτομο.

Απάντηση ΔΗΚΟ στο ΔΗΣΥ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΔΗΚΟ το οποίο σε απάντηση του στην ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρει:

«Καλό θα ήταν, την ανακοίνωση του ο ΔΗΣΥ, να την στείλει πρώτα στους βουλευτές του, οι οποίοι εδώ και μέρες ενημέρωναν διάφορους συνομιλητές τους, για την επικείμενη αποστασία, περηφανευόμενοι μάλιστα ότι είχαν δει και τη σχετική επιστολή των αποστατών.
Ας πάψουν πια να υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, αλλά και τη νοημοσύνη της κοινωνίας.
Άλλωστε, η χρονική συγκυρία της συντονισμένης αποστασίας καταμαρτυρεί ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν οι αποστάτες.
Και αυτή η νέα προσπάθεια διάσπασης του ΔΗΚΟ θα αποτύχει, όπως απέτυχαν όλες οι προηγούμενες.»