Οικολόγοι:Η Ε.Ε.εγκαλεί την Κύπρο για τα κουπόνια (vouchers). Δυστυχώς έχουμε δικαιωθεί

imagewΤο Κίνημα Οικολόγων με ανακοίνωση του αναφέρει:

“Ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες ότι η Κύπρος, μαζί με άλλες 9 χώρες της Ε.Ε έχουν τεθεί στο στόχαστρο της Ευρ. Επιτροπής η οποία έχει ήδη κινήσει διαδικασία για κυρώσεις, αφού έστειλε προειδοποιητική επιστολή για παραβίαση της οδηγίας 2015/2302 για τα δικαιώματα των καταναλωτών για τα οργανωμένα ταξίδια.
Θυμίζουμε ότι η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων με ψήφους των ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγυη, ΕΛΑΜ καταψήφισε πριν λίγες εβδομάδες την τροπολογία των Οικολόγων στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τα κουπόνια(vouchers) στον τουριστικό τομέα, η οποία προνοούσε ότι η εφαρμογή της νομοθεσίας δεν θα παραβίαζε ακριβώς αυτή την οδηγία.
Εάν η πρόταση των Οικολόγων γινόταν αποδεκτή τότε δεν θα είμασταν τώρα υπό κατηγορία και να κινδυνεύουμε με τιμωρία.
Διερωτάται κανείς εάν επιβληθεί πρόστιμο ποιος θα το πληρώσει; Η Κυβέρνηση, τα κόμματα και οι βουλευτές, ή οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες που ευνοήθηκαν;
Όχι βέβαια. Την ποινή θα πληρώσει και πάλιν ο Κύπριος φορολογούμενος! “

Το ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ ανκαι τάχθηκε υπέρ του κυβερνητικού νομοσχεδίου για τα κουπ΄νια , με ανακοίνωση του σήμερα αναφέρει:

“Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ, έχει οδηγήσει ξανά την Κυπριακή Δημοκρατία προ των πυλών δικαστικής διαδικασίας εναντίον της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτή τη φορά, για τα «ανοιχτά εισιτήρια», τα γνωστά ως κουπόνια.
Για ακόμη μια φορά, η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ φαίνεται να έχει επιδείξει ασύγγνωστη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό καθώς η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασία παράβασης, εις βάρος της Κύπρου, γιατί δεν έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των καταναλωτών σχετικά με την πλήρη αποζημίωση από την ακύρωση των αεροπορικών εισιτηρίων.
Προφανώς η κυβέρνηση έχει αγνοήσει και την ειδική σύσταση της Επιτροπής, ημερομηνίας 13ης Μάϊου 2020 για τα κουπόνια, αφού δεν έχει φροντίσει ώστε οι εθνικοί κανόνες για τα οργανωμένα ταξίδια να συνάδουν με την σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Ως Δημοκρατικό Κόμμα καλούμε την κυβέρνηση, να προχωρήσει εντός του χρονοδιαγράμματος των 2 μηνών που θέτει η Κομισιόν, σε συμμόρφωση ώστε να αποτρέψει την έναρξη δικαστικής διαδικασίας εναντίον της χώρας μας αλλά και να καταθέσει συγκεκριμένη εισήγηση για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας η οποία μένει πλέον πλήρως εκτεθειμένη.