Το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα από την Τουρκία στα κατεχόμενα επιβεβαιώθηκε χθες

katexomena-17Το πρώτο εισαγόμενο κρούσμα από την Τουρκία στα κατεχόμενα επιβεβαίωσε χθες βράδυ ο «υπουργός υγείας», Αλί Πιλλί ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα των 434 τεστ από τους 803 μοριακους ελέγχους που έγιναν την 1η Ιουλίου, πρώτη μέρα εφαρμογής της απόφασης για αφίξεις χωρίς καραντίνα από θάλασσα και αέρα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Πιλλί ανακοίνωσε ότι το κρούσμα εντοπίστηκε στους επιβάτες που ήρθαν με πλοίο. Τα αποτελέσματα 369 τεστ εκκρεμούν και αφορούν, όπως είπε τους επιβάτες των δυο πτήσεων που έφτασαν χτες στα κατεχόμενα από την Κωνσταντινούπολη. Τα 434 τεστ, ο έλεγχος των οποίων ολοκληρώθηκε αφορούσαν τους επιβάτες από θάλασσα.

Το άτομο που εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό έχει μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας, στον ειδικό χώρο καραντίνας, πρόσθεσε.

Ο «υπουργός υγείας» ανακοίνωσε επίσης ότι από σήμερα, 2 Ιουλίου, όσοι εισέρχονται στα κατεχόμενα από αέρος και θάλασσας, καθώς και από τα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα μπαίνουν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία που θα τους υποδεικνύει το «υπουργείο» μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τεστ PCR στο οποίο θα υποβάλλονται.

Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στα κατεχόμενα μετά από 75 ημέρες και ανεβάζει τον αριθμό των περιστατικών στα 109. Το τελευταίο κρούσμα είχε καταγραφεί στις 17 Απριλίου 2020.