Κύπρος:Ένα άτομο θετικό στον κοροναϊό με ιστορικό ταξιδιού

imagewΕνα κρούσμα του ιού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκε την Τετάρτη στην Κύπρο από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας σε σύνολο 1,204 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι «το θετικό στον ιό άτομο έχει πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού και προέκυψε από σύνολο 36 εργαστηριακών εξετάσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων».

Προσθέτει ότι «με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρου ανήλθε στα 999, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, νοσηλεύεται ένας ασθενής σε σταθερή κλινική κατάσταση».

Σημειώνεται ότι διεκπεραιώθηκε σειρά εργαστηριακών διαγνώσεων, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συγκεκριμένα, «από το πρόγραμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 78 εργαστηριακές εξετάσεις».

Από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, διεκπεραιώθηκαν 196 εργαστηριακές διαγνώσεις και από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, διεκπεραιώθηκαν 437 εργαστηριακές διαγνώσεις».

Επίσης, «από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 205 εργαστηριακές εξετάσεις, και από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 252 εργαστηριακές εξετάσεις».