Γερμανία:Παράταση καραντίνας στο Γκίτερσλοχ όπου η εστία κρουσμάτων σε εργοστάσιο κρεάτων

Παράταση μίας εβδομάδας για τα μέτρα περιορισμού των πολιτών του Γκίτερσλοχ της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου έχει εντοπιστεί νέα εστία κορονοϊού σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος της εταιρίας «Τένιες», ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου ‘Αρμιν Λάσετ. Αντιθέτως, οι περιορισμοί στο Βάρεντορφ θα αρθούν σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Συμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», τα νέα κρούσματα στο Γκίτερσλοχ είναι 112,6 ανά 100.000 κατοίκους σε μία εβδομάδα, αρκετά πιο πάνω δηλαδή από το όριο των 50 που έχει τεθεί από το Ινστιτούτο και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, οπότε οι κάτοικοι θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζουν το νέο «lockdown», περιορίζοντας σημαντικά τις επαφές και τις εξόδους τους, όπως και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Την ίδια ώρα στην περιοχή Βάρεντορφ, όπου ζουν πολλοί από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της «Τένιες», ο αντίστοιχος αριθμός περιορίζεται σε 22 νέα κρούσματα, γεγονός το οποίο επιτρέπει την άρση των μέτρων. «Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά», δήλωσε σχετικά ο κ. Λάσετ, επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα δεν έχουν εξαπλωθεί ιδιαίτερα εκτός του κύκλου των εργαζομένων στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.