Και εκτός Ελλάδας η δράση του ψευτογιατρού– Ερευνάται ο θάνατος Κύπριας ασθενούς

ImgSrc-56-5Το ενδεχόμενο η δράση του 47χρονου ψευτογιατρού, να έχει επεκταθεί και εκτός Ελλάδος ερευνά η ΕΛ.ΑΣ, αφού όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», υπάρχουν νεότερες μαρτυρίες και πληροφορίες ότι οι υποδείξεις του οδήγησαν στον θάνατο και μίας γυναίκας από την Κύπρο που έπασχε από καρκίνο!

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η γυναίκα αυτή ήταν συγγενής γνωστού ηγουμένου από μονή του Αγίου Όρους, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε επαφή ο -ήδη κατηγορούμενος για απάτη- 47χρονος.

Την ίδια ώρα οι αρχές ασφαλείας φαίνεται να διαθέτουν κρίσιμες πληροφορίες για μυστικό χώρο που υπολογίζεται ότι ίσως είχε ο «Νίκος Κόντος» στην Αττική και στον οποίο πιθανόν έχει αποκρύψει χρηματικά ποσά που δεν έχουν εντοπιστεί ή άλλα ντοκουμέντα των απατών του. Η έρευνα αυτή φέρεται να είναι σε καλό σημείο!

Παράλληλα νεότερες μαρτυρίες -κυρίως από άτομα που διαμένουν στα Επτάνησα- προσδιορίζουν την αρχή της εμφάνισής του ως υποτιθέμενος, πολύπειρος, «γιατρός» με σημαντικές θεραπευτικές ικανότητες, από το 2009.

Δηλαδή κατά εφτά χρόνια νωρίτερα από ότι προσδιόριζαν οι αρχικές μεθοδικές έρευνες του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της ΕΛ.ΑΣ που συνεχίζουν να συγκεντρώνουν περαιτέρω στοιχεία.

Σημειώνεται ότι το 2009 είχε ολοκληρωθεί η απάτη του ύψους τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ με θύματα γνωστούς επιχειρηματίες στους οποίους πωλούσε δορυφορικά συστήματα επικοινωνιών και… μυστικά «κατασκοπευτικά» προγράμματα.

Κι αμέσως μετά ο παντογνώστης των συστημάτων επικοινωνιών με υποτιθέμενες γνωριμίες στην κυβερνηση των ΗΠΑ, την CIA κλπ μετατράπηκε σε «διακεκριμένο γιατρό με πολύχρονη εμπειρία στην Ελβετία», δημιουργώντας έναν νέο κύκλο θυμάτων τα οποία ήδη ξεπερνούν τα 100.

Ακόμη ερευνάται αν είχε στόχο να παραπλανήσει νέο κύκλο ατόμων με επενδυτικό πρόγραμμα στην περιοχή του Ελληνικού στο οποίο υποτίθεται ότι θα υπήρχε και συμμετοχή καρδιναλίων από το Βατικανό.

Την ίδια ώρα εξετάζεται ο ρόλος ιατρών που επέτρεψαν στον ψευτογιατρό να δίνει παρατύπως παρών σε χειρουργεία.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες αυτό συνέβαινε προκειμένου να τον βλέπουν οι ασθενείς πριν ακολουθήσει η διαδικασία της αναισθησίας και εύκολα μετά να διατυπώνει τον ισχυρισμό ότι «συμμετείχε στην εγχείρηση» και να γνωματεύει για την πορεία της υγείας των άτυχων θυμάτων του.

Βροχή οι καταγγελίες

 

Οι καταγγελίες των θυμάτων συνεχίζονται, ενώ οι αστυνομικές αρχές εικάζουν ότι ο ψευδογιατρός έχει πάρα πολλά χρήματα από τις εξαπατήσεις και τα αναζητούν σπίτι του. Ο ψευδογιατρός απομυζούσε μεγάλα ποσά από βαριά πάσχοντες πουλώντας τους ελπίδα και θεραπείες με το τσουβάλι.

Ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα και τις… άφθονες «επαγγελματικές ιδιότητες» είναι υπεύθυνος για τον θάνατο τεσσάρων ατόμων, οι οποίοι ακολουθώντας τις «ιατρικές οδηγίες» του κατέληξαν.

Μεταξύ των θυμάτων του ήταν και ένας συγγενής πολιτικού, τον οποίο έπεισε ότι θα μπορέσει να τον χειρουργήσει.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί συνεχίζουν να λαμβάνουν καταθέσεις από ανθρώπους τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται, είτε στα επιβεβαιωμένα περιστατικά εξαπάτησης, είτε στις νέες καταγγελίες που έγιναν τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία, μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ψευτογιατρού.

«Θα σε κάνω να παίζεις μπάλα»

Σύμφωνα με καταθέσεις, ένα από τα θύματά του υποστήριξε ότι του έδωσε 98.000 ευρώ για να «εξαφανίσει» το 82% της αναπηρίας του. Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ανέφερε:

«Με έπεισε σε τέτοιο σημείο που μέχρι και το χέρι τού φίλησα, όταν μου είπε ότι είναι ορθοπεδικός με σπουδές σε Ελβετία και Αμερική και μπορεί να με κάνει απολύτως καλά. Μην ανησυχείς θα σε κάνω να παίζεις μπάλα, μου έλεγε».

Η παρουσία πρώην βουλευτή στο χειρουργείο

Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι στο χειρουργείο βρισκόταν πρώην πολιτικός, ο νευροχειρουργός που του είχε συστήσει ο Κοντός, ένας ακόμη χειρουργός και ο ίδιος ο Κοντός. Ο πρώην βουλευτής, μιλώντας στο ΜEGA, διευκρίνισε πως ήταν επικουρικός ο ρόλος του, ενώ δεν θυμάται να είχε δει στον χώρο τον ψευτογιατρό.

«Τον ασθενή τον έφεραν οι νευροχειρουργοί της κλινικής με στόχο να ανοίξω τον θώρακα για να διορθώσουν έναν κατεστραμμένο θωρακικό σπόνδυλο. Δεν τον ξαναείδα και δεν είχα την παρακολούθηση του. Η δουλειά μου ήταν υποβοηθητική. Δεν θυμάμαι στον χώρο του χειρουργείου να είχα δει τον άνθρωπο αυτόν».

Επίσης, κομιστής και οπισθογράφος μιας από τις οκτώ επιταγές που είχε δώσει ο πατέρας της 14χρονης που έχασε τη ζωή της, ήταν ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος φέρεται να είναι κουνιάδος αρχηγού πολιτικού κόμματος. Ο ίδιος υποστήριξε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, που ασχολούνται με την υπόθεση, ότι η επιταγή περιήλθε στην κατοχή του μέσω της Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, προερχόμενη από δωρεά στη Μονή.

 

Χυμούς, σούπες και μαντζούνια

Χυμούς, σούπες και μαντζούνια έδινε στα θύματά του ο  ψευτογιατρός Νικόλαος Κοντοστάθης υποσχόμενος ίαση. Υπέβαλε τους ασθενείς σε εξαντλητικές δίαιτες απαγορεύοντας τους να μην τρώνε οτιδήποτε άλλο. Η μαρτυρία του γιου ενός καρκινοπαθούς είναι αποκαλυπτική.

«Μας πρότεινε μια θεραπεία με αποστάγματα με βότανα που μάζευε από το Άγιο Όρος μάς έλεγε, διατροφή, κάτι τσάγια. Έφερε κάτι σκευάσματα, 7-8 σκευάσματα. Εξήγησε στη μάνα μου πώς θα τα παίρνει ο πατέρας μου. Έφερε κάτι συνταγές για σούπες και χυμούς από καρότα, γενικά χυμούς από βιολογικά προϊόντα. Ο πατέρας μου παραπονιόταν, πείναγε, γιατί δεν έτρωγε, η δίαιτα ήταν εξαντλητική» σημείωσε ο γιος του αδικοχαμένου 67χρονου.

Συνολικά 50.000 ευρώ πήρε από την οικογένεια καρκινοπαθούς. Υποσχόταν ότι με τη θεραπεία του θα συρρικνωνόταν ο όγκος. Όταν κατάλαβε ότι ο ασθενής δεν είχε πολύ χρόνο ζωής, χωρίς οίκτο πίεζε την οικογένεια για την τελευταία δόση χρημάτων.

«Σου λέω ο πατέρας μου πέθαινε, δηλαδή δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και αυτός μου ζήταγε λεφτά για να αλλάξουμε την θεραπεία, να πάμε σε ένα πιο δραστικό μέτρο. Η οποία ήταν πιο ακριβή ας πούμε στο τέλος. Στην τελευταία δόση είχε ζητήσει 17 χιλιάρικα» συνέχισε ο ίδιος.

Και σε αυτή την περίπτωση εμφανίστηκε στο θύμα του ως ογκολόγος ομοιοπαθητικός. Για να τους πείσει μάλιστα δήλωσε ακόμη και γιατρός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Η παγίδα και αυτή τη φορά είχε στηθεί.

Τις τελευταίες ώρες ήρθαν στο «φως» η θεραπευτική δίαιτα και το «συνταγολόγιο» του 47χρονου που εμπεριέχονται στη δικογραφία, και  αποκαλύπτουν την κοροϊδία και την αναλγησία με την οποία αντιμετώπιζε τους ασθενείς.

Ο 47χρονος εμφανιζόταν ως λάτρης των φυσικών μεθόδων, και σε  χειρόγραφα σημειώματα, που αποκαλύπτει «το Βήμα»,  συνιστούσε ως «σωτήριες» ουσίες και τροφές, τον ζεόλιθο, το ριγανέλαιο, το μύρτιλο, το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα».

Ο προφυλακισμένος ψευτογιατρός υποστήριζε ότι αυτές οι ουσίες θα περιορίσουν σοβαρές νόσους, με τα άτυχα θύματά του να εγκαταλείπουν, τις θεραπείες τους για να ακολουθήσουν τις μοιραίες παραπλανητικές συμβουλές του.

Υποχρέωνε δε τους ασθενείς να παίρνουν χάπι γαϊδουράγκαθου, άφθονα καρότα, φάβα και κατσικίσιο γάλα, για να γίνουν καλά από τον καρκίνο.

Το παραπλανητικό διαιτολόγιο

Το επικίνδυνο διαιτολόγιο που ο ψευτογιατρός έδινε αδιακρίτως στα θύματά του έφερε στο φως το MEGA.

Με τον τίτλο «Ενίσχυση – Αποτοξίνωση – Ρύθμιση μεταβολισμού και εντέρου», ο 47χρονος προσπαθεί να συνδέσει το συκώτι με την ψυχολογική διάθεση του ασθενούς.

«Στη λειτουργία του ήπατος επιδρά πολύ και κατά περίεργο τρόπο η ψυχική διάθεσις. Η παραγωγή της χολής αυξάνει πολύ κατά τη θλίψιν, μετρίως κατά την ευχαρίστηση και σταματά κατά την οργήν. Σωστή δε και η λαϊκή ρήση “μου έπρηξες το συκώτι”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ψευτογιατρός.

Όπως ισχυρίζεται στο γραπτό του, «μυστικές» τροφές, όπως το σπανάκι και τα σπαράγγια, θεραπεύουν τον καρκίνο.

«Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα», σημειώνει ο 47χρονος.

Σε άλλο σημείο προτρέπει τους πελάτες να φτιάξουν έναν ιδιαίτερο χυμό, ο οποίος είναι, όπως λέει, θαυματουργός.

Η διατροφή αυτή δίνει μεγάλη βάση στη χρήση blender, ενώ στις σημειώσεις του ο 47χρονος κάνει και σχόλια για μία ασθενή, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τον ασθενή στον οποίο την έδωσε για να την εφαρμόσει.

Υπάρχει δε, ιδιαίτερη αναφορά στο πρωινό, όπου προτείνει ξανά και ξανά άφθονα καρότα.

Τέλος, για να δικαιολογήσει τυχόν παρενέργειες που θα μπορούσε να παρουσιάσει ένας ασθενής, δεν ξεχνά να αναφέρει: «Εφόσον μικρόβια εμφανίζονται και τοξίνες αποβάλλονται, είναι δυνατόν να εμφανιστούν σύντομα συμπτώματα σαν της γρίπης. Θα εμφανιστεί δηλαδή μια “θεραπευτική κρίση” από την υπερδιέγερση του οργανισμού».

«Ανακόλουθα τα διαιτολόγια»

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο Αναστάσιος Παπαλαζάρου, διαιτολόγος, διατροφολόγος, σχολιάζοντας το διατροφολόγιο που έδινε ο 47χρονος ψευτογιατρός στα θύματά του, και εξηγώντας ότι εκτός του ότι δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο, ήταν εν δυνάμει και επικίνδυνο.

«Δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο που να σχετίζει τη διατροφή με θεραπεία του καρκίνου. Ανάγκαζε τους ασθενείς να σταματήσουν τη θεραπεία τους, προκειμένου να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο που ακούγεται ελκυστικό, άρα εύκολα πείθει κάποιον να το ακολουθήσει, αλλά δεν υπάρχει καμία επιστημονική βάση πίσω από αυτό», σημείωσε ο κ. Παπαλαζάρου.

«Η διαιτητική προσέγγιση σε ό,τι αφορά στην θεραπεία πρέπει να είναι πολύ εξατομικευμένη. Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα σε αυτούς τους ασθενείς είναι το πρωτεϊνικό ισοζύγιο. Πρέπει να παίρνουν πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας. Τα διαιτολόγιά του είναι εντελώς ανακόλουθα», πρόσθεσε ο ίδιος.