Σύντομα ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί τη Ρωσία

imagewΟ Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε το Σάββατο το απόγευμα πως θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρωσία μετά από τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μακρόν και Πούτιν πραγματοποίησαν συνομιλίες την Παρασκευή μέσω τηλεδιάσκεψης εστιάζοντας στη στρατηγική σταθερότητα και συμφώνησαν να εντείνουν τις εργασίες τους σε αυτό το ζήτημα σε μορφή «2 + 2» με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας

​«Ο διάλογος εμπιστοσύνης που ξεκίνησε με τον Πρόεδρο Πούτιν συνεχίζεται. Ασφάλεια στην Ευρώπη, περιφερειακές συγκρούσεις, κλίμα και πολλά άλλα. Προχωράμε και σύντομα θα πάω στη Ρωσία» ανέφερε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ηγετών την Παρασκευή: «αναλύθηκαν διάφορες πτυχές της κατάστασης στον τομέα της στρατηγικής σταθερότητας. Τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των υπαρχόντων μηχανισμών ελέγχου των όπλων και της ενίσχυσης της προβλεψιμότητας και της εμπιστοσύνης στη στρατιωτική σφαίρα. Συμφωνήθηκε να ενταθούν οι κοινές προσπάθειες σε αυτόν τον τομέα υπό τη μορφή 2 + 2 με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας» αναφέρει η σχετική δήλωση.Ο Μακρόν τόνισε την ανάγκη εφαρμογής του χάρτη για την ουκρανική ειρήνη που συμφωνήθηκε κατά τη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου στο Παρίσι, έκανε επίσης γνωστό η γαλλική προεδρία.

Ακόμη συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της βιοποικιλότητας, του πολιτισμού και επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για διάλογο σχετικά με την κοινωνία των πολιτών.